Vegaani pääsiäinen – Parhaat vegaaniset pääsiäisruoat
Onko mielessä vegaani pääsiäinen? Loistavaa! Kokosin blogini resepteistä kevään ensimmäiseen juhlaan sopivia tarjottavia. Parhaat vegaaniset pääsiäisruoat ylistävät sesongin raaka-aineita, maistuvat raikkaasti sitruksille ja valloittavat vihreällä värillään.
Nappaa nämä vegaaniset pääsiäisreseptit kokkauslistalle ja rakastu keväisiin makuihin.
Vegaani pääsiäinen: Suolaiset ruoat
Pääsiäisen suolaisissa ruoissa ihastuttavat erityisesti herneet, parsa ja sitruuna. Myös tuoreilla yrteillä saa ruokiin raikkautta ja keväisen vihreää väriä.
Hernepestopasta
Hernepestopasta ei ole aivan yhtä viaton miltä näyttää. Kevään vihreä vegaanipasta yllättää veikeällä chilin potkulla. Mikä parasta, kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu, joten aikaa jää keittiössä huhkimisen sijaan myös läheisten kanssa oleiluun.
Ohje: Hernepestopasta
Litistetyt perunat eli lyttyperunat
Litistetyt perunat eli lyttyperunat on herkkuruokaa, jota popsisi kerralla vaikka koko pellillisen. ”Joka keitetyt paistaa, se makean maistaa”, pitää enemmän kuin paikkansa! Lytätyt perunat ovat taivaallisia: sisältä meheviä, pinnalta herkullisen rapeiksi paahtuneita. Ne maistuvat siltään, ruokien lisukkeena tai yltäkylläisesti erilaisilla herkuilla lastattuina. Käytä kesällä varhaisperunoita ja sesongin ulkopuolella varastopottuja.
Ohje: Litistetyt perunat eli lyttyperunat
Gnocchipannu
Gnocchipannu on ihanan raikas ja nopea kevätruoka. Makoisat perunapallerot ovat parhaimmillaan pannulla rapeiksi paistettuna. Kaverikseen ne saavat tuoretta parsaa, basilikaa ja fetaa.
Ohje: Gnocchipannu
Vegaaninen pollo limonello
Vegaaninen Pollo limonello on koukuttavan hyvä pastaruoka, joka ilahduttaa paitsi arkena, myös pääsiäisaterialla. Tässä pastassa kastike on tärkein, proteiiniksi voit valita maun mukaan fileesuikaleita, kikherneitä tai vaikka tofua.
Ohje: Vegaaninen pollo limonello
Green goddess -salaatti
Ja tokihan pääsiäsipöydässä on syytä olla ainakin yksi maukas salaatti. Green goddess -salaatti on somesta tuttu herkku, johon tulee kaikkea vihreää. Salaatti on paitsi terveellinen, myös superherkullinen. Koska varhaiskaalisesonkiin on vielä aikaa, käytä tavallista keräkaalia, suikaloi se ohueksi ja rutistele käsin meheväksi. Jos haluat, lisää vähän vegefetaa ennen tarjoilua.
Ohje: Green Goddess -salaatti
Vegaani pääsiäinen: Makeat leivonnaiset ja jälkiruoat
Ja tokihan pääsiäisenä laitetaan suuta makeaksi. Mämmi ja suklaamunat ovat pääsiäisen ehdoton hitti, mutta kahvipöytään ja aterian päätteeksi sopii myös mehevä piirakka, näyttävä kakku tai raikas rahka. Pääsiäisen makeissa herkuissa maistuvat erityisesti suklaa ja sitruuna.
Vegaaninen kinderkakku
Vegaaninen kinderkakku on pääsiäisen ehdoton hitti! Tässä leivonnainen, jota suklaanystävän on mahdotonta ohittaa. Suklaisen kakun kruununa on yltäkylläisesti suklaapatukoita ja -munia. Vegaanisia kinderpatukan kaltaisia herkkuja löydät muun muassa Love Raw -merkiltä. Vegaanisten suklaamunien tarjonnan voit varmistaa esimerkiksi vegaanituotteet.net -verkkosivulta.
Ohje: Vegaaninen kinderkakku
Vegaaniset rahkapullat
Pullaa parempaa herkkua saa etsiä – ja tokihan sillä herkutellaan myös pääsiäisenä. Täytteeksi ladotaan raikasta sitruunarahkaa ja meheviä hedelmiä.
Ohje: Vegaaniset rahkapullat
Vegaaninen key lime pie
Vegaaninen key lime pie on sinulle, jos rakastat leivonnaisia, jotka ovat yhtä aikaa raikkaita ja tuhdin täyteläisiä. Nappaa tämä herkku leivontalistalle myös siinä tapauksessa, jos etsit, jotain helposti valmistettavaa jälkkäriä, joka ei vaadi montaa raaka-ainetta.
Ohje: Vegaaninen key lime pie
Persikkapiirakka
Persikkapiirakka valmistuu vähällä vaivalla vaikka pääsiäisen kahvipöytään. Mehevä vegaaninen piirakka on ihanaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera nautittuna. Tämä vegaaninen leivonnainen on helppotekoinen ja nopea valmistettava ja vähintään yhtä nopeasti se myös katoaa parempiin suihin.
Ohje: Persikkapiirakka
Sitruuna-marenkipiirakka
Sitruuna-marenkipiirakka on yksi omista suosikkileivonnaisistani ja loistava vaihoehto silloinkin, kun mielessä on vegaani pääsiäinen. Kirpsakan sitruunatäytteen ja makean marengin yhdistelmä on kaikessa herkullisuudessaan vastustamaton. Älä säikähdä useaa työvaihetta, piirakka on yllättävän helppo ja nopea tehdä.
Ohje: Sitruuna-marenkipiirakka
Sitruunakakku
Sitruunakakku on vegaaninen, keväisen raikas ja ihanan helppotekoinen. Oliiviöljy tuo maukkaaseen vegeherkkuun makua ja luonnetta. Kakun leipominen on mutkatonta ja uskomattoman vaivatonta ja onnistuu takuuvarmana, vaikket jauhopeukalo olisikaan. Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina kaadetaan vuokaan.
Ohje: Sitruunakakku
Sitruunakeksit
Sitruunakeksit ovat rapeita ja raikkaita. Unikonsiement pilkuttavat jättimäiset cookiet ja tuovat niihin hauskaa lisäjujua.
Ohje: Sitruunakeksit
Vegaaninen sitruunarahka
Vegaaninen sitruunarahka on lähes täydellinen keväisen juhla-aterian jälkiruoka: mukavan kevyt ja raikas, sopivan makea ja vieläpä varsin nopea tehdä. Tuhdin pääsiäisaterian päätteeksi ei nimittäin välttämättä kaipaa mitään raskaita leivonnaisia tai tuhteja suklaakakkuja, vaan keväisen aterian päätteeksi maistuu usein jokin raikas ja kepeä. Täyteläinen rahka toimittaa mielestäni täydellisesti jälkiruoan virkaa ilman sen kummempaa sählinkiä tai ähkyä.
Ohje: Vegaaninen sitruunarahka