Etusivu » Hernepestopasta
|

Hernepestopasta

Hernepestopasta ei ole aivan yhtä viaton miltä näyttää. Kevään vihreä vegaanipasta yllättää veikeällä chilin potkulla. 

hernepestopasta

Pakasteherneet ovat turhaan hieman ylenkatsottuja. Itselläni on aina pari pussia herneitä pakastimessa varalla. Toki tuoreet herneet ovat kesällä verrattomia, mutta muuhun vuodenaikaan pakasteherneet ovat kelpo vaihtoehto. Surauttelen niistä pehmeää hernehummusta ja upotan erilaisiin salaatteihin, kuten keväiseen varhaiskaalisalaattiin. Lisäksi teen toisinaan tätä arjen taklaajaksi niin kovin oivaa hernepestopastaa. 

Hernepestopasta valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. Herneiden lisäksi pastaan tarvitaan pestosta tuttuja aineksia: pähkinöitä tai siemeniä, valkosipulia, basilikaa (ja korianteria), oliiviöljyä sekä tilkka sitruunamehua. Sekä yksi tai kaksi vihreää chiliä! 

Chilit tuovat muutoin varsin viattoman oloiseen ja lempeän makuiseen hernepestopastaan uutta tuulta. Chilin määrällä tulisuutta voi säätää omaan suuhun sopivaksi. Haluatko pestosta lempeästi lämmittäävää vai hieman ärhäkämmin potkivaa? Liian kesyksi tätä ruokaa ei kuitenkaan kannata jättää, chilissä piilee tämän ruoan juju.

Pähkinät kannattaa paahtaa pikaisesti pannulla, jotta niihin saa herkullista lisämakua. Kaikki kastikkeen ainekset mitataan monitoimikoneeseen ja surautetaan sekaisin. Aivan sileää ei tarvitse tehdä, vaan pienet sattumat tuovat annokseen mukavasti eloa.

Öljyä voi lisätä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluaa. Kun lautaselle lisää vielä muutaman herneen, saa annos mukavaa väriä ja suutuntumaa.

Jos kaipaat lisää jujua ja inspiraatiota arjen mutkattomiin pastoihin, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

hernepesto
hernepestopasta

Hernepestopasta

Hernepestopasta ei ole aivan yhtä viaton miltä näyttää. Kevään vihreä vegaanipasta yllättää veikeällä chilin potkulla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Hernepesto

  • 2 dl pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1-2 vihreää chiliä hienonnettuna
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 200 g täysjyväpastaa
  • 1-2 dl pakasteherneitä sulatettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. 
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Paahda pinjansiemenet. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Mittaa kaikki hernepeston ainekset monitomikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Sekoita hernepesto pastan joukkoon. Viimeistele hernepestopasta herneillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!