Tonnikalaton pasta
Tonnikalaton pasta on arjen nopea pikaruoka. Tomaattisen kastikkeen joukossa ui vegesoijarouhetta ja paprikaa.

Tonnikalaton pasta hurmaa saletisti pöydän ääreen asettuvat ruokailijat, mutta myös kiireisen kokin. Ruoka on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan enemmän kuin osiensa summa. Ja mikä parasta, pasta on pöydässä puolessa tunnissa Täydellistä! Kyseessä on siis juuri sellainen resepti, johon arjen tornadossa enemmän kuin mielellään tarttuu.
Kalaa tonnikalaton pasta ei ole nähnytkään, mutta hieman samaa vivahdetta tässä ruoassa kuitenkin on. Kalan sijaan kastikkeeseen sujautetaan valmista Vege soijarouhetta, jollaista löytyy Pirkka-tuoteperheestä.
Mausteita tonnikalaton pasta ei isosti kaipaa, sillä Vege soijarouhe on jo itsessään maustettu tomaatilla ja valkosipulilla. Ripauksen suolaa ja pippuria tarvitset tietenkin sekä pari kynttä valkosipulia vahvistamaan valkosipulista aromia. Tilli on tuttu kalaruokien maustaja ja tuo tähänkin pastaan hieman kalapastasta tuttua meininkiä.

Mukaan paloitellaan paprikaa ja tomaattinen maku pyöristetään lopuksi ihanasti kaurafraichella. Pastaksi valitsin tällä kertaa nauhamaisen tagliatellen, mutta sinä voit valita juuri sitä, mitä kaapistasi satut löytämään.
Nopeat arkiruoat nousevat kerta toisensa jälkeen tykätyimpien ja toivotuimpien ruokien kärkisijoille, kun kyselen teiltä reseptitoiveita. Pastat passaavat arjen ruokarumbaan täydellisesti, joten blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mahtavat ja nopeat pastareseptit:
- Tofupasta
- Vegaaninen pollo limonello
- Tonnikalaton pastasalaatti
- Hummuspasta
- One pot pasta
- Silkentofupasta
- Vegaaninen pasta carbonara
Alla vielä tonnikalattoman pastan resepti, ole hyvä!


Tonnikalaton pasta
Raaka-aineet
- 250 g pastaa esim. tagliatelle
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 200 g kaurafraichea
- 2 prk (à 110 g) Vege soijarouhetta (Pirkka) tomaatti-valkosipuli
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 ruukkua tilliä
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
- Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika. Hienonna tilli.
- Kuumanna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja paprikaa muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Paista vielä pari minuuttia.
- Lisää kaurafraiche ja Vege soijarouhe. Kuumenna ja anna muhia hissukseen kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
- Sekoita pasta kastikkeeseen. Tarjoa heti.