Etusivu » Tonnikalaton pasta
|

Tonnikalaton pasta

Tonnikalaton pasta on arjen nopea pikaruoka. Tomaattisen kastikkeen joukossa ui vegesoijarouhetta ja paprikaa.

tonnikalaton pasta

Tonnikalaton pasta hurmaa saletisti pöydän ääreen asettuvat ruokailijat, mutta myös kiireisen kokin. Ruoka on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan enemmän kuin osiensa summa. Ja mikä parasta, pasta on pöydässä puolessa tunnissa Täydellistä! Kyseessä on siis juuri sellainen resepti, johon arjen tornadossa enemmän kuin mielellään tarttuu. 

Kalaa tonnikalaton pasta ei ole nähnytkään, mutta hieman samaa vivahdetta tässä ruoassa kuitenkin on. Kalan sijaan kastikkeeseen sujautetaan valmista Vege soijarouhetta, jollaista löytyy Pirkka-tuoteperheestä.

Mausteita tonnikalaton pasta ei isosti kaipaa, sillä Vege soijarouhe on jo itsessään maustettu tomaatilla ja valkosipulilla. Ripauksen suolaa ja pippuria tarvitset tietenkin sekä pari kynttä valkosipulia vahvistamaan valkosipulista aromia. Tilli on tuttu kalaruokien maustaja ja tuo tähänkin pastaan hieman kalapastasta tuttua meininkiä.

tonnikalaton pasta

Mukaan paloitellaan paprikaa ja tomaattinen maku pyöristetään lopuksi ihanasti kaurafraichella. Pastaksi valitsin tällä kertaa nauhamaisen tagliatellen, mutta sinä voit valita juuri sitä, mitä kaapistasi satut löytämään.

Nopeat arkiruoat nousevat kerta toisensa jälkeen tykätyimpien ja toivotuimpien ruokien kärkisijoille, kun kyselen teiltä reseptitoiveita. Pastat passaavat arjen ruokarumbaan täydellisesti, joten blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mahtavat ja nopeat pastareseptit:

Alla vielä tonnikalattoman pastan resepti, ole hyvä!

tonnikalaton pasta
tonnikalaton pasta

Tonnikalaton pasta

Tonnikalaton pasta on arjen nopea pikaruoka. Tomaattisen kastikkeen joukossa ui vegesoijarouhetta ja paprikaa.
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa esim. tagliatelle
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 200 g kaurafraichea
  • 2 prk (à 110 g) Vege soijarouhetta (Pirkka) tomaatti-valkosipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 ruukkua tilliä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika. Hienonna tilli.
  • Kuumanna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja paprikaa muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kaurafraiche ja Vege soijarouhe. Kuumenna ja anna muhia hissukseen kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
  • Sekoita pasta kastikkeeseen. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Täydet pisteet helppoidesta ja nopeudesta. Lisäksi maistui valikoivalla taaperolle ja epäluuloiselle puolisolle. Joten kaikin puolin hyvä ohje ja jää meillä varmasti vakiolistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!