Etusivu » Tortellinivuoka
|

Tortellinivuoka

Tortellinivuoka pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Tarvitset kolme raaka-ainetta ja kolme minuuttia aktiivista kokkausaikaa.

tortellinivuoka

Tortellinivuoka sujahtaa täydellisesti arjen pelastajat -kategoriaan. Bongasin ohjeen muistaakseni ensi kertaa Soppa365-sivustolta ja sen jälkeen ruoka on noussut esiin useissa eri yhteyksissä. Omassa versiossani on kolme raaka-ainetta ja roppakaupalla juustoa.

pastavuoka

Arjen aatelinen

Kun kiire painaa päälle ja nälkä kurnii vatsassa, nopeat ja superhelpot reseptit ovat enemmän kuin tarpeen. Parin minuutin esivalmisteluiden jälkeen tortellinivuoka valmistuu ihan itsekseen ja on pöydässä puolessa tunnissa. Sen ennättää siis mainiosti tehdä työpäivän tai muiden askareiden lomassa tai vaikka kiukkunälän yllättäessä. Anna kun kerron lisää.

Tortellinivuoka on keittämättä valmis

Juuri helpommaksi ei arkiruoan valmistaminen voi mennä. Tortellineja ei nimittäin tarvitse erikseen keittää, vaan ne kypsyvät kuumassa tomaattikastikkeessa itsekseen. Ja kastikkeenkin voi poimia valmiina kaupan hyllyltä. Täydellistä!

Tortellinivuoka on ruoka, jota on helppo tuunata maun mukaan. Välttämättömiä raaka-aineita on vain kolme: tortellinit, juusto ja valmis pastakastike.

Tuunaa tortellinivuoka maun mukaan

Tortellinivuoka on ruoka, jota on lupa tuunata. Minä lisäsin kastikkeen joukkoon tuoretta basilikaa ja pinnalle muutaman nokareen pestokastiketta. Aurinkokuivattuja tomaattejakin voi sujauttaa sekaan, jos niitä jääkaapin perältä sattuu löytytymään.

Vuoan pintaa peittää muhkea juustokuorrute ja hieman juustoa sujautetaan myös kastikkeeseen pastanyyttien sekaan. Mozzarellajuuston voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi fetaan tai vaikkapa tavalliseen emmentaljuustoon.

Tortelliinit voi valita oman maun mukaan juusto- tai kasvistäytteellä ja tarvittaessa vaikka gluteenittomina. Kurkkaa kaupan tuorepastahyllyyn, siellä valinnanvaraa on vaikka millä mitalla. Myös vegaanisia tortellineja löytyy!

Pastakastikkeiden valikoima on aivan yhtä mittava. Oma suosikkivuokani tehdään juustoa säästelemättä, joten poimin ostoskoriin yleensä parmesaanilla höystetyn version. Ärhäkämmästä mausta pitävä valitsee arrabiatakastiketta, Italian ystävät ehkäpä yrteillä maustettua.

Syö heti tai säästä huomiseksi

Parasta tortellinivuoka on tulikuumana, kun juusto on vielä herkullisen venyvää ja notkeaa, mutta varsin kelvokasta se on myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Pssst! Tortellinit taipuvat vaikka mihin. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä nerokkaat pastanyyttien täyteiset reseptit:

pastavuoka
tortellinivuoka

Tortellinivuoka

Tortellinivuoka pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Tarvitset kolme raaka-ainetta ja kolme minuuttia aktiivista kokkausaikaa.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (yht. 500 g ) tortellineja (esim. pinaatti-juustotäytteisiä)
  • 2 tlk (yht. 800 g) valmista pastakastiketta (esim. basilika tai parmesaani)
  • 2 pkt (yht. 250 g) mozzarellajuustoa

Lisäksi halutessasi:

  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • n. 3 rkl pestokastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Sekoita tortellinit, pastakastike ja 125 g mozzarellajuustoa (sekä halutessasi hienonnettu basilika) uunivuoassa. Revi päälle toinen pallo mozzarellaa. Lisää halutessasi pestokastike nokareina vuoan pinnalle.
  • Paista tortellinivuoka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tortellinivuoka on valmis, kun juusto on sulanut ja saanut herkullista paahteisuutta.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!