Sitruunapasta
Sitruunapasta sopii arkeen ja juhlaan. Nopea valmistus ja herkullinen maku tekevät tästä vegepastasta kevään suosikin.
Sitruunapasta on klassikko, joka onnistuu myös kasvipohjaisena. Raikas sitruuna saa makuparikseen timjamin. Pastaksi sopii hyvin spagetti, linguine, tagliatelle tai vaikka paksu nauhapasta pappardelle.
Rakastan pastoja, joiden raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja ruoka on valmista heti, kun pasta on kypsynyt. Pastan kypsyessä keitetään sitruunainen kastike, joka sakeutuu juuri sopivasti, kun hieman napakaksi jätetyt pastat kaadetaan kastikkeen sekaan.
Annos viimeistellään tuoreella timjamilla, paahdetuilla pinjansiemenillä sekä vegeparmesaanilla. Aivan erinomainen vegeparmesaani löytyy muuten Ilo-merkiltä, mutta tarvittaessa vege”juusto” valmistuu vaivatta myös itse cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista.
Nopeiden pastojen ystävän kannattaa ottaa haltuun myös nämä pastareseptit:
Sitruunapasta
Raaka-aineet
- 300 g pastaa linguine
- 1 sitruuna raastettu kuori ja mehu (n.1 dl)
- 1 nippu kevätsipulia
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 25 g vegaanista voita
- 1/2 dl kauraruokakermaa
- 150 dl kaurafraichea
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
- tuoretta timjamia
- vegaanista parmesaania
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaa al dente. Valuta siivilässä.
- Pastan kiehuessa pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Hienonna kevätsipuli. Riivi timjamin lehdet paksusta varresta.
- Sulata rasva pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, timjami, kaurafraiche ja kerma. Kuumenna ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
- Viimeistele sitruunapasta tuoreella timjamilla, tarjoa vegeparmesaanin ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.