Etusivu » Vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat on herkku, jota himoitsee erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Tosin pullalla kannattaa herkutella aina – niin arkena kuin viikonloppunakin.

vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat ovat ihanan meheviä ja maukkaita. Niiden leipominen on helppoa ja raaka-aineet edullisia. Parhaissa rahkapullissa on kuohkea pullataikina ja ronskisti raikasta täytettä!

Alla olevalla ohjeella ja leivontavinkeillä onnistut taatusti!

Vegaaniset rahkapullat: Kaikki lähtee pullataikinasta

Vegaanisten rahkapullien perusta on tietysti kuohkea ja mehevä pullataikina. Tiesithän, että paras pullataikina tehdään veteen ilman kananmunaa? Jos haluat oppia lisää vegaanisen pullataikinan valmistuksesta, kurkkaa tämä vegaaninen pullataikinaresepti sekä vinkit onnistumiseen.

Vegaaniset rahkapullat: Täytteeksi rahkaa ja hedelmiä

Rahkapullassa kuohkean pullataikinan täytteenä on mehevä rahkasydän. Taikina leivotaan pikkupulliksi, kohotetaan ja lopuksi keskelle painetaan syvennys esimerkiksi jauhoihin kastetun juomalasin pohjalla.

Rahkapullat onnistuvat hyvin myös vegaanisena soijarahkasta. Soijarahkalle ja -jogurtille on ominaista, että rakenne hyytyy uunissa ilman kananmunan avustusta. Tosin jos käytät esimerkiksi Alpron soijarahkaa, kannattaa mukaan sekoittaa hieman maissitärkkelystä, joka pitää täytteen tiiviimpänä. Sen sijaan Oddlygoodin Dreamy Dessert valmisteet sopivat pullan täytteeksi suoraan purkista lusikoituna.

Valitsinkin näihin pulliin nimen omaan Oddlygoodin sitruunan makuisen valmisteen, sillä kevätauringon pilkistäessä iskee aina valtava sitruunan himo. Kahdesta 130 gramman kokoisesta purkillisesta riitti juuri sopivasti 12 pullan täytteeksi. Lisäsin rahkan kaveriksi vielä säilykemandariinilohkoja. Sinä voit tietysti kokeilla mandariinien sijaan vaikka persikkalohkoja tai jättää säilykehedelmät vaikka kokonaan pois. Omasta mielestäni hedelmäinen raikkaus sopii kuitenkin ihanasti täyteläisen pullan makupariksi.

Parhaiten leivonta onnistuu, kun painat kohonneisiin pikkupulliin ensi syvennyksen täytettä varten, voitelet sitten reunat esimerkiksi kaurakermalla ja lusikoit täytteen koloon vasta viimeiseksi. Hedelmälohkot kannattaa lisätä rahkan päälle, jotta ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Kuuma uuni, lyhyt paistoaika takaa parhaan lopputuloksen

Vegaaniset rahkapullat paistuvat 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa. Omasta mielestäni pullia ei kannata paistaa liian kauan, silloin pullasta tulee herkästi kuiva. Nappaa leivonnaiset uunista, kun pullan reunat ovat saaneet hieman paistunutta väriä.

Parhailta pullat maistuvat tietysti leivontapäivänä, mutta ovat yllättävän meheviä myös yön yli nukkuneina. Tähteelle jääneet leivonnaiset kannattaa pakastaa.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä vegaaniset leivontareseptit:

vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat on herkku, jota himoitsee erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Tosin pullalla kannattaa herkutella aina – niin arkena kuin viikonloppunakin. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Kohotus 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Pullataikina

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 75 g vegaanista margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 prk (à 130 g) Oddlygood Dreamy Dessert Lemon tai vastaava määtä esim. Alpron rahkaa (esim. vaniljan makuista) + 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 prk (n. 400 g) säilykehedelmiä lohkoina esim. mandariini tai persikka

Voiteluun

  • 1/2 dl kauraruokakermaa tai esim. aquafabaa

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita suola, sokeri ja kardemumma 42 asteisen veden joukkoon. Yhdistä puolet jauhoista sekä kuivahiiva ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää jauhoja vain sen verran kuin välttämätötä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä noin 15-30 minuuttia.
  • Ota levännyt taikina työpöydälle ja jaa se 10-12 osaan. Leivo taikinat pyöreiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle liinalle kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 45 minuutiksi. Jätä reunoille tilaa, sillä pullat leviävät hieman, kun niihin myöhemmin painetaan kolot.
  • Kun pullat ovat kohonneet, kasta juomalasin pohja vehnäjauhoissa ja paina jokaisen pullan keskelle kolo. Voitele reunat kauraruokakermalla. Lusikoi sitruunarahka pullan koloihin. Lisää päälle hedelmälohkot. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet kauttaaltaan.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!