Etusivu » Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit viettelevät veikeällä maullaan. Makeansuolaiset keksit ovat ihania sellaisenaan ja herkullinen lisä juustolautaselle.

rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit on helppo tehdä vegaanisina. Rapeat keksit eivät kananmunaa kaipaa ja leivontarasvaksi käy mainiosti vegaaninen margariini.

Mikä parasta, keksit ovat todella helppoja valmistaa. Rasva ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella sekaisin, jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan kuivat aineet eli vehnäjauhot ja mantelilastut sekä hienonnettu rosmariini. Tilkka vettä notkistaa taikinan ja hetken lepuutus jääkaapissa jähmettää sen kaulintakuntoon. Ohueksi kaulitusta taikinalevystä painellaan piparkakkumuotilla keksejä ja paistetaan uunissa rapeiksi.

Rosmariinikeksit ovat makoisan herkullisia siltään, mutta sopivat loistavasti myös juustolautaselle esimerkiksi brien ja hillon kaveriksi. Tai pakkaa keksit edellä mainittujen herkkujen kera pakettiin ja ojenna läheiselle lahjaksi. Nam!

Jos kaipaat lisää herkullisia keksejä rouskuteltavaksi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

rosmariinikeksit
rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit viettelevät veikeällä maullaan. Makeansuolaiset keksit ovat ihania sellaisenaan ja herkullinen lisä juustolautaselle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
taikinan tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 20

Raaka-aineet
  

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Valmistusohjeet
 

  • Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kevyesti vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Hienonna rosmariinin lehdet. Sekoita keskenään rosmariini, vehnäjauhot, mantelilastut ja suola. Kääntele jauhoseos margariini-sokerivaahdon joukkoon esimeriksi puuhaarukalla. Lisää kylmää vettä niin, että saat tasaisen taikinan.
  • Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotilla tai vaikka juomalasilla keksejä.
  • Paista rosmariinikeksit uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet reunoilta aavistuksen väriä.
  • Tarjoa rosmariinikeksit sellaisenaan tai esimerkiksi hillon ja vegaanisen valkohomejuuston kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!