Vegaaninen kinderkakku
Vegaaninen kinderkakku on pääsiäisen ehdoton hitti! Tässä leivonnainen, jota suklaanystävän on mahdotonta ohittaa.
Vegaaninen kinderkakku on ylistys suositulle suklaamunalle. Nimensä tämä överiherkullinen leivonnainen on saanut Kinderille ominaisista, päällekkäisistä suklaakerroksista. Pohjalla on vielä suklainen keksikerros, joten suklaanhimo tulee taatusti tyydytettyä!
Jos kaipaat pääsiäiseksi jotain helppoa leivottavaa, joka myös näyttää ja maistuu erinomaiselta, tässä resepti, johon kannattaa tarttua.
Vegaaninen kinderkakku: Onnistut taatusti!
Tämä kinderkakku on todellinen suklaanystävän unelma, josta pienellä vaivalla saa myös todellisen kahvipöydän puheenaiheen. Mikään jauhopeukalo sinun ei tarvitse olla onnistuaksesi. Tarvitset leivontaan sähkövatkaimen, pari kippoa sekoitukseen ja suklaan sulattamiseen sekä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan.
Kakkupohjan valmistetaan Oreo-täytekekseistä sekä sulatetusta margariinista. Päälle levitetään ensin tumma, sitten vaalea suklaa-kerma-tuorejuustotäyte, jotka valmistuvat näppärästi yhdellä kerralla. Vatkaa tölkki kasvivispiä ensin napakaksi vaahdoksi, sekoita sitten huolellisesti joukkoon tuorejuusto ja jaa seos sitten kahteen osaan. Toiseen osaan sekoitetaan sulatettu tumma suklaa, toiseen valkosuklaa.
Vegaaninen kinderkakku: Unohda liivate ja muut hyytelöimisvalmisteet
Koska kinderkakku hyytyy tarjoilukuntoon suklaan avulla, liivatetta tai vegaanisia hyytelöimisvalmisteita, kuten agar agaria tai Vegegeeliä et tämän kakun valmistukseen tarvitse. Mikä parasta, koska vegaaninen kinderkakku laitetaan uunin sijaan jääkaappiin, edes kakun kypsyyttä ei tarvitse ryhtyä arvailemaan. Täydellistä!
Hieman malttia tosin vaaditaan, sillä kakun kannattaa antaa levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Myös koristeet kannattaa lisätä vasta jähmettyneet kakun pinnalle.
Kakkuvuoka tarpeen mukaan
Leivoin kakun halkaisijaltaan 20 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan, jolloin kakusta tuli jo sellaisenaan näyttävä ja korkea. Jos käytössäsi on tätä isompi vuoka, voit vallan mainiosti käyttää myös sitä. Tällöin kakku jää hieman matalammaksi, mutta se ei makuun vaikuta. Voit kompensoida ulkonäön entistä näyttävämmillä koristeilla.
Koristeet: mitä överimpi, sitä parempi
Vegaaninen kinderkakku ei tietenkään ole mitään ilman näyttäviä koristeita. Lastaa kakun pinnalle säästelemättä suklaamunia ja -patukoita, joita löytyy nykyään vegaanisenakin kiitettävä valikoima. Vegaanisten suklaamunien valikoiman voi tarkistaa esimerkiksi vegaanituotteet.net -sivustolta.
Jos etsit lisää vegaanista leivottavaa, blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:
- Sitruunakakku
- Vegaaninen brownie
- Vegaaninen porkkanakakku
- Oreokakku – vegaaninen juustokakku ilman liivatetta
- Vegaaninen mutakakku
Vegaaninen kinderkakku
Raaka-aineet
- 1 pkt (150 g) Oreo-keksejä
- 50 g vegaanista leivontamargariinia sulatettuna
Täyte
- 2 1/2 dl kasvivispiä
- 300 g vegaanista tuorejuustoa
- 100 g vegaanista valkosuklaata sulatettuna
- 100 g vegaanista tummaa suklaata sulatettuna
Kuorrute
- 1 dl kauraruokakermaa esim. Planti
- 100 g vegaanista tummaa suklaata rouhittuna
Koristeluun
- vegaanisia suklaapatukoita ja -munia
Valmistusohjeet
- Murksaa keksit monitoimikoneessa, sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos halkaisijaltaan 20 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos puoliksi ja sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa, toiseen osaan sulatettu vaalea tai tumma suklaa. Vatkaa tasaiseksi.
- Kaada tumma suklaatäyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja lisää vaalea täyte. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
- Kuumenna kauraruokakerma kattilassa kiehumispisteeseen. Sulata joukkoon rouhittu tumma suklaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, laita pursotuspussiin ja pursota kakun pinnalle.
- Koristele kinderkakku suklaamakeisilla.