Etusivu » Vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka on raikas ja täyteläinen. Helppotekoinen herkku katoaa syöjiensä suuhun ennätysvauhtia.

vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka on lähes täydellinen keväisen juhla-aterian jälkiruoka: mukavan kevyt ja raikas, sopivan makea ja vieläpä varsin nopea tehdä.

Esimerkiksi pääsiäisaterian päätteeksi ei nimittäin välttämättä kaipaa mitään raskaita leivonnaisia tai tuhteja suklaakakkuja, vaan keväisen aterian päätteeksi maistuu usein jokin raikas ja kepeä. Suklaamunat, pääsiäisrakeet ja kevyt, mutta täyteläinen rahka toimittavat mielestäni täydellisesti jälkiruoan virkaa ilman sen kummempaa sählinkiä tai ähkyä.

Vegaaninen sitruunarahka: Helppo tehdä, mutta aloita ajoissa

Vegaaninen sitruunarahka valmistuu kourallisesta raaka-aineita: kasvivispistä, soijajogurtista, lemon curdista sekä ripauksesta sokeria. Rahka on helppo ja nopeatekoinen, mutta lemon curdin valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.

Vegaaninen lemon curd syntyy sitruunamehusta, sokerista sekä perunajauhoista, jotka keitetään kiisselin tapaan sakeaksi tahnaksi. Nokare vegaanista margariinia takaa pehmeän maun ja ripaus kurkumaa hauskasti keltaisen värin. Lemon curd sakenee jäähtyessään ja jääkaapissa tekeytyessään, joten se kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Itse sitruunarahka on nopea ja suoraviivainen valmistettava. Se tehdään sekoittamalla soijarahkan joukkoon lemon curd, sokeri ja vaniljasokeri. Toisessa kulhossa vatkataan kasvivispi napakaksi vaahdoksi, joka käännellään lopuksi rahkaseoksen joukkoon.

Aikaa kuluu kymmenisen minuuttia ja herkun voi mainiosti tehdä jääkaappiin valmiiksi odottelemaan tarjoilua vaikka aamulla tai miksei jo edellisenä päivänäkin. Muista kuitenkin peittää rahkakulho huolellisesti, ettei siihen tartu jääkaapista vieraita hajuja ja makuja.

Viime silaus koristeista

Rahkan voi tarjoilla vaikka siltään, mutta astetta juhlavamman siitä saa koristeiden avulla. Lisää pinnalle lusikallinen lemon curdia sekä muutama tuore mintunlehti. Valmiita digestive- tai kaurakeksejä voi myös käyttää rahkan koristeluun ja viimeistelyyn. Rapsakat keksit tuovat muutoin varsin samettiseen rahkaan mukavasti rouheutta. Koristeet kannattaa lisätä rahkan pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät latistu tai nuupahda ikävästi.

Voit tarjoilla sitruunarahkan suuresta kulhosta tai jakaa herkun valmiiksi kauniisiin annosmaljoihin. 

Sitruunarahka on vegaaninen, mutta maistuu saletisti jokaiselle herkkusuulle. Jos kauppojen kasvivispivalikoima pistää pään pyörälle, suosittelen esimeriksi Valio Oddlygoodin Easy Whipping -tuotetta, josta valmistuu todella napakka ja maukas vaahto. Rahkaksi puolestaan sopii esimeriksi Alpron Greek Style -tuote.

Jos kaipaat pääsiäiseksi lisää makeaa herkuteltavaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka

Vegaaninen sitruunarahka on raikas ja täyteläinen. Helppotekoinen herkku katoaa syöjiensäsuuhun ennätysvauhtia. 
Valmistelut 1 day 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Vegaaninen lemon curd

  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl vettä
  • 2 dl sitruunamehua
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 20 g vegaanista margariinia
  • 1/4 tl kurkumaa

Rahkaan

  • 250 g vegaanista rahkaa esim. Alpro Greek Style
  • 1 dl lemon curdia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl kasvivispiä

Koristeluun

  • 4 rkl lemon curdia
  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin lemon curd. Mittaa perunajauhot ja vesi kattilaan. Sekoita. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5-10 minuuttia, kunnes seos selkeästi paksuuntuu. Lisää margariini ja sekoita niin, että se sulaa kokonaan. Sekoita joukkoon ripaus kurkumaa keltaisen värin aikaansaamiseksi.
  • Anna lemon curdin jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä kannellisessa rasiassa jääkaappiin jähmettymään yön yli.
  • Seuraavana päivänä sekoita rahka, lemon curd, sokeri ja vaniljasokeri yhteen. Vatkaa toisessa kulhossa kasvivispi napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti rahkaseoksen joukkoon.
  • Jaa sitruunarahka annosmaljoihin, viimeistele lusikallisella lemon curdia ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!