Etusivu » Sitruunakeksit

Sitruunakeksit

Sitruunakeksit ovat rapeita ja raikkaita. Unikonsiement pilkuttavat jättimäiset cookiet ja tuovat niihin hauskaa lisäjujua.

sitruunakeksit

Sitruunan kuoriraasteesta sekä sitruunamehusta raikkautta saavat koukkuttavat sitruunakeksit tehdään samalla tavalla kuin monet muutkin cookiet: rasva ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi ja joukkoon lisätään ensin kosteat ainekset sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Taikinan kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa tovi ennen paistoa, sillä kylmästä ja kovasta taikinasta paistuvat astetta makoisammat cookiet.

Taikina ajetaan 18 yhtä suureen osaan, pyöritellään palloiksi ja litistetään hieman sormin pellille aseteltaessa. Huomaa, että taikina leviää jonkin verran uunissa, joten jätä pellille keksien väliin reilusti tilaa.

Leivo kekseistä riittävän suuria. Näin ne paistuvat reunoilta rapeiksi, mutta jäävät keskeltä sopivan sitkaiksi. Uskalla myös ottaa sitruunakeksit riittävän ajoissa uunista. Sisus saa vaikuttaa vielä hieman pehmeältä ja taikinamaiselta. Koostumus kyllä kiinteytyy jäähtyessään.

Tarkkaile keksejä paiston loppuvaiheessa, sillä uunien tehoissa on eroja. Usein paistotulos ei myöskään ole tasainen, joten pelti kannattaa kääntää noin puolessa välissä paistoa. Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun opettelet tuntemaan uunisi ja sen kenkkuilut.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä makoisat vegaaniset leivontareseptit:

sitruunakeksit

Sitruunakeksit

Sitruunakeksit ovat rapeita ja raikkaita. Unikonsiement pilkuttavat jättimäiset cookiet ja tuovat niihin hauskaa lisäjujua.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 18

Raaka-aineet
  

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 120 g vegaanista leivontamargariinia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kasvijuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  • Vaahdota margariini ja sokerit esimerkiksi sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste sekä rypsiöljy ja kasvijuoma.
  • Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita taikinaan. Sekoita lopuksi unikonsiemenet. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Jaa taikina 18 yhtä suureen osaan. Pyörittele kevyesti palloiksi ja litistä hieman leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä keksien väliin tilaa levitä.
  • Paista sitruunakeksit 180-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman rapeutuneet, mutta sisus on edelleen pehmeä. Anna jäähtyä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!