Etusivu » Kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike on vegaaninen mukaelma suositusta bolognesesta, jossa jauhelihan korvaa vegejauhis. Kesäkurpitsa ja porkkana tuovat ruokaan mehevyyttä.

kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike on kelpo arkiruoka pastan kera. Kastikkeeseen uppoaa kiitettävä määrä kasviksia, kuten sipulia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa, joten puoli kiloa päivässä täyttyy tätä ruokaa syödessä ihan huomaamatta. 

Kastiketta kannatta haudutella kannen alla ainakin vartin verran, mieluiten puolisen tuntia, jotta maut tekeytyvät ja kasvikset pehmenevät suussa sulaviksi. Kannustan myös maistelemaan kastiketta ahkerasti ja säätämään mausteet omaan suuhun sopivaksi. Suola, sokerin ja hapon tasapaino riippuu pitkälti siitä, mitä tomaattimurskaa kastikkeeseen käytit. Chiliä voi ripauttaa mukaan, jos kaipaat ruokaan pientä särmää. Hyvää tulee ilmankin. 

Tarjoile kasvis-jauhiskastike pastan kera ja kruunaa annos halutessasi vegeparmesaanilla.

Pssst! Etsitkö lisää vaihtoehtoja perinteiselle bologneselle? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot reseptit:

kasvis-jauhiskastike
kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike

Kasvis-jauhiskastike on vegaaninen mukaelma suositusta bolognesesta, jossa jauhelihan korvaa vegejauhis. Kesäkurpitsa ja porkkana tuovat ruokaan mehevyyttä.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista (esim. Pouttu Muu)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 hoikka kesäkurpitsa
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 rkl punaviini- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2 dl kaurakermaa

Vegaaninen parmesaani

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Tarjoiluun:

  • 300 g pastaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Ruskista kasvisjauhis. Lisää kasvikset ja jatka paistamista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Lisää sitten tomaattimurska. Hauduta kastiketta kannen alla noin 15-30 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon kaurakerma. Tarkista maku. Tarjoile kasvis-jauhiskastike keitetyn pastan ja vegeparmesaanin kera.

Vegaaninen parmesaani

  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen. Aja sykäyksittäin rouheeksi. Jos haluat parmesaaniin enemmän makua, paahda pähkinät uunissa (200 astettan noin 5 minuuttia) tai kuumalla kuivalla paistinpannulla.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!