Etusivu » Vegaanihaaste 2021 – parhaat vegaaniruoat arkeen ja viikonloppuun

Vegaanihaaste 2021 – parhaat vegaaniruoat arkeen ja viikonloppuun

Tammikuu 2021 tuo tietenkin tullessaan jo perinteeksi muodostuneen vegaanihaasteen. Kokosin kuukauden varalle 31 vegaanista ruokaa arkeen ja viikonloppuun. Mukana on lämmittäviä keittoja, nopeita pastoja, helppoja uuniruokia ja ruokaisia salaatteja sekä paljon muita vegeherkkuja, joilla kuukausi sujuu sutjakasti ja maukkaasti.

Keitot

tofukeitto

Aasialainen tofukeitto

Aasialainen tofukeitto lämmittää kylmästä kohmeiset käpälät. Kookoskerma pyöristää mausteisen makumaailman lempeäksi.

Ohje: Aasialainen tofukeitto

bataattisosekeitto

Bataattikeitto 

Bataattikeitto on samettinen sosekeitto, jossa maistuu kookos, chili ja inkivääri. Linssit tekevät sopasta ruokaisan ja täyttävän.

Ohje: Bataattikeitto

linssikeitto

Marokkolainen linssikeitto 

Marokkolainen linssikeitto kääntää kiireisen arjen ruokakurssi hetkessä myötätuuleen. Harissasta potkua saava ja kaurakermalla lempeäksi pyöristetty marokkolainen linssikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa – ja vieläpä hyvää sellaista!

Ohje: Marokkolainen linssikeitto

paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto 

Paahdettu paprikakeitto on herkullinen sosekeitto, josta mukaan surautettu maapähkinävoi tekee pehmeän täyteläisen.

Ohje: Paahdettu paprikakeitto

Pastat ja wokit

vegaaninen pasta

Vegaaninen pasta carbonara 

Vegaaninen pasta carbonara vie kielen. Usko pois, tämä on pasta, jota teet taatusti toistekin!

Ohje: Vegaaninen pasta carbonara

vegaaninen paprikapasta

Muhammarapasta 

Muhammarapasta kuuluu niihin arjen lemppariruokiin, jotka valmistuvat vaivaisessa vartissa. Kastike sujahtaa monitoimikoneessa suit sait valmiiksi paahdetuista tölkkipaprikoista, maapähkinävoista sekä tujauksesta harissaa.

Ohje: Muhammarapasta

tofu limonello

Vegaaninen pollo limonello 

Vegaaninen pollo limonello on koukuttavan hyvä vegepasta, joka pelastaa kiireisen arjen ja ilahduttaa myös viikoloppuna. Tämä klassikkoruoka tehdään suositun ravintola Ysibaarin ohjetta mukaillen.

Ohje: Vegaaninen pollo limonello

makkarapasta

Kermainen seitanmakkarapasta 

Kermainen seitanmakkarapasta on tuhti arkiruoka, joka valmistuu vaivaisessa vartissa.

Ohje: Kermainen seitanmakkarapasta

beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki 

Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä. Makean suolainen kastike tekee makuelämyksestä täydellisen.

Ohje: Beanit-nuudeliwokki

Salaatit

tahini-pastasalaatti

Tahini-pastasalaatti

Tahinipastasalaatti on loistava arkiruoka: samaan aikaan täyttävä, kepeä, nopea ja maukas. Alkuperäinen ohje on Chocochili-blogia kirjoittavan Elina Innasen Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit -kirjasta.

Ohje: Tahini-pastasalaatti

tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti on kokoelma texmex-keittiön herkkuja: Avokadoa, tomaattia, sipulia ja mausteista tofua sekä itse tehtyjä nachoja.

Ohje: Texmex-tofusalaatti

tofu-riisisalaatti

Vihreä tofu-riisisalaatti

Vihreä tofu-riisisalaatti on kaikkea, mitä alkuvuoden salaatilta osaa kaivata. Maapähkinät, rapeaksi paistettu tofu sekä heleän vihreänä hehkuvat rehut tekevät salaatista tammikuun suosikkiruoan.

Ohje: Vihreä tofu-riisisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Älä anna nimen hämätä! Varhaiskaali-nuudelisalaatti onnistuu vallan mainiosti myös talvikaalista, kun rutistelet sen käsien välissä meheväksi. Makeaa, suolaista, hapanta ja tulista ihanasti yhdistävä kastike sitoo nuudelit, härkiksen ja rehut yhteen maittavaksi kokonaisuudeksi.

Ohje: Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Kastikkeet ja curryt

Soijabolognese

Soijabolognese

Soijabolognese valmistuu kuivakaapin perus raaka-aineista ja maistuu pastan kera koko perheelle. Annos viimeistellään itsetehdyllä vegeparmesaanilla. 

Ohje: Soijabolognese

Soijarouhekastike

Soijarouhekastike

Soijarouhekastike on todellinen arjen aatelinen. Kastikkeen valmistukseen tarvitset punaista pestoa ja tölkin kaurakermaa sekä vartin valmistusaikaa.

Ohje: Soijarouhekastike

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masala on klassikko, joka valmistuu kotikeittiössäkin vaivatta. Mikään aito ja alkuperäinen ohje tämä ei ole, mutta karvalakkiversioksi enemmän kuin kelvokas.

Ohje: Tikka masala

Kun pao tofu

Kun pao tofu

Kun pao tofu on vegaaninen versio suositusta kiinalaisruoasta, kanaa kung pao. Makean suolainen kiinalaisklassikko valmistuu kotikeittiössä puolessa tunnissa. 

Ohje: Kung pao tofu

Pihvit ja pyörykät

Falafelit

Falafelit uunissa

Falafelit uunissa ovat ihan yhtä rapeita ja herkullisia kuin uppopaistetutkin. Uunissa falafelit kypsyvät näppärästi ilman rasvalla läträämistä.

Ohje: Falafelit uunissa

Soijarouhepyörykät

Soijarouhepyörykät

Soijarouhepyörykät ovat mitä parhainta arkiruokaa: edullista, helppoa, nopeaa ja maistuvat saletisti koko perheelle. Mausteita vaihtamalla saat pyöryköihin loputtomasti vaihtelua.

Ohje: Soijarouhepyörykät

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit rikastetaan ruokaisiksi kikherneillä. Siemenillä piristetyt vegepihvit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa hampurilaisen välissä.

Ohje: Punajuuripihvit

Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät valmistuvat hujauksessa ja maistuvat makoisilta raikkaan jogurttikastikkeen kera tai vaikkapa pitaleivän välissä.  

Ohje: Pinaatti-kikhernepyörykät

Tofunugetit

Tofunugetit

Tofunugetit on suosittujen kananugettien vegeversio. Tofunugetit paahtuvat rapeiksi uunissa ilman käryä ja rasvalla läträämistä.

Ohje: Tofunugetit

Uuniruoat

Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa

Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa

Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa on helppo ja maukas tapa lisätä vegeä lautaselle. Arvaatkos mistä kastikkeen kaunis väri on peräisin?

Ohje: Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa

Aloo gobi - intialainen peruna-kukkakaalicurry

Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry uunissa

Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry uunissa on maukas vegeruoka, joka valmistuu vaivatta yhden pellin taktiikalla. Tuoreet yrtit ja nokare kasvipohjaista ranskankermaa viimeistelevät makuelämyksen.

Ohje: Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry uunissa

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko  on arjen luottopakki, joka valmistuu näppärästi ja edullisesti soijarouheesta. Soijarouhe-makaronilaatikko onnistuu vaivatta myös ilman makaronien keittämistä.

Ohje: Vegaaninen makaronilaatikko

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla helppotekoinen yhden pellin arkiruoka. Tyhjennä tähän ruokaan jääkaapin perälle hautautuneet currytahnojen tähteet.

Ohje: Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla

intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka on ehkä parasta, mitä riisistä, perunasta ja härkiksestä voi tehdä. Ei yhden pellin vuokaruoka, mutta varsin helppotekoinen herkku siitä huolimatta.

Ohje: Intialainen riisivuoka

Padat ja paistokset

Bataattipata

Bataattipata

Bataattipata saa täyteläisyyttä maapähkinävoista ja tukevuutta härkiksestä. Lämmittävä kasvispata valmistuu puolessa tunnissa.

Ohje: Bataattipata

Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Paistettu riisi ja rapeat kikherneet kuuluu nyhjää tyhjästä -ruokien aatelistoon. Vähistäkin aineksista saa loihdittua kunnon aterian.

Ohje: Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Kokoa siitä meksikolaishenkinen kulhoruoka, sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.

Ohje: Chili sin carne

härkis-riisipannu

Mausteinen härkis-riisipannu

Mausteinen härkis-riisipannu vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoinen. Keitetty riisi saa makua ja kauniin kullan keltaisen värin, kun sen maustaa lämpimillä maustella eli kurkumalla, kanelilla, neilikalla ja chilillä.

Ohje: Mausteinen härkis-riisipannu

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *