Etusivu » Vegaaninen makaronilaatikko – arkiruokien ykkönen valmistuu ilman makaronien keittämistä

Vegaaninen makaronilaatikko – arkiruokien ykkönen valmistuu ilman makaronien keittämistä

Vegaaninen makaronilaatikko on arjen luottopakki, joka valmistuu näppärästi ja edullisesti soijarouheesta. Soijarouhe-makaronilaatikko onnistuu vaivatta myös ilman makaronien keittämistä.

vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko on yksi meidän perheen luottoruoista, jota tehdään silloin, kun on loihdittava helposti reilu satsi ruokaa kukkaron nyörejä kiristellen. Iso vuoallinen vegaanista makaronilaatikkoa nimittäin valmistuu uskomattoman helposti ilman makaronien keittämistä. Hintaa vuoalliselle kertyy parin kolmen euron verran ja siitä riittää syötävää useammaksikin päiväksi.

Tämä soijarouhe-makaronilaatikko on saanut inspiraationsa Vegaaniliiton suositusta makaronilaatikosta, jota olen muokannut omaan makuuni sopivaksi.

Omasta mielestäni paras vegaaninen makaronilaatikko syntyy, kun soijarouheen paistaa ensin pannulla reilussa lorauksessa öljyä ja sekoittaa joukkoon mieleiset mausteet sekä pari ruokalusikallista soijakastiketta. Näin muutoin varsin vaisun makuinen soijarouhe imee itseensä rutkasti makuja ja mausteita.

Paistamisen ja maustamiseen jälkeen joukkoon lisätään pari desilitraa nestettä pienissä erissä ja hissuksiin kaadellen. Hetken muhittuaan ja enimmän nesteen imeydyttyä rouhe onkin valmis vuokaan muiden ainesten kaveriksi. Ruoka muhii uunissa syöntikuntoon kuin itsekseen.

Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman makaronien keittämistä. Siksi vuoka vaatii nestettä hieman enemmän kuin keitetyistä makaroneista valmistettu versio. Minä käytän makaronilaatikossa aina kasvisliemen ja kaurakerman sekoitusta. Erityisesti Kaslinkin mustapippurin makuinen kerma on mieleeni. Sillä saa helposti mukavan pippurisen puraisun myös tofukiusaukseen, vink vink.

Raaoista makaroneista valmistettu makaronilaatikko on koostumukseltaan hieman perinteistä makaronilaatikkoa tiiviimpi ja makaronit suutuntumaltaan aavistuksen napakampia – ainakin omaan suuhuni juuri täydellisiä!

Vuokaruoat ovat arjen kunkkuja. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

soijarouhe-makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko on arjen luottopakki, joka valmistuu näppärästi ja edullisesti soijarouheesta. Soijarouhe-makaronilaatikko onnistuu vaivatta myös ilman makaronien keittämistä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 400 g tummia makaroneja raakoja
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • reilu loraus öljyä paistamiseen käytin yrttimaustettua rypsiöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2+5 dl kasvislientä
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl ) (mustapippurilla maustettua) kaurakermaa
  • 1 rkl Välimeren yrttisekoitusta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää soijarouhe ja mausteet. Kääntele mausteet sekaisin ja paista vielä minuutin verran. Lisää tarvittaessa öljyä.
  • Lisää pannulle 2 dl kasvislientä. Kuumenna ja anna hautua kunnes enin neste on imeytynyt rouheeseen.
  • Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä vegaaninen makaronilaatikko uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Miksi resepteissä usein ohjeistetaan ensin lämmittämään uuni? Uuniahan tarvitaan vasta viimeisenä. Itse käytän lämpiämässä olevan uunin lämmmön hyväkseni laittamalla ruoan uuniin, kun napsautan uunin päälle. Usein napsautan uunin pois päältä jo hieman ennen ruoan valmistumista ja näin tulee jälkilämpökin hyödynnettyä.

    1. Heippa, eli 2 dl kasvislientä lisätään soijarouheen joukkoon pannulle ja lisäksi 5 dl vuokaan muiden ainesten kanssa. Yhteensä 7 dl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!