Gnocchivuoka
Gnocchivuoka on todellinen arki-illan apuri, josta nyhtökaura tekee ihanan ruokaisan. Helppo ja herkullinen arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.

Gnocchivuoka on tuonut pelastuksen viime aikojen mitä tänään syötäisiin -pulmaan. Jostain syystä ruoanlaittoinspiraationi on viime päivien aikana ollut totaalisesti kadoksissa ja arkiruoanvalmistuksessa on menty yli siitä, mistä aita on matalin.
Gnocchivuoka valmistui puolessa tunnissa puolivalmisteita hyväksi käyttäen, mutta maussa ei huomaa, vaikka mutkia vedettäisiinkin suoriksi ihan luvan kanssa.
Nyhtökaura, valmis tomaattikastike sekä tuorepastahyllyistä löytyvät ihanat perunapallerot eli gnocchit ovat tämän nopean, helpon ja herkullisen gnocchivuoan tärkeimmät raaka-aineet. Kaupassa myydään myös gnocchi-nimistä kuivapastaa, joka on siis tavallista vehnäjauhoista tehtyä pastaa ja malliltaan avonaisen simpukan muotoista. Älä hämäänny ostamaan sitä.
Gnoccheja ei tarvitse keittää, vaikka paketin kyljessä niin neuvottaisiin tekemään. Gnocchit voi lykätä pussista suoraan uunivuokaan ihan sellaisenaan. Ne kypsyvät kyllä syöntikuntoon maukkaan tomaattikastikkeen syleilyssä.
Vaikka gnocchien keittoaika on vain pari minuuttia, pidä vuokaa uunissa ainakin 20 minuuttia, kunnes gnocchit ovat pehmenneet ja vuokaruoan pinta saanut hieman väriä. Vuoan voi muuten lykätä uuniin heti kun olet valmis, sinun ei ole pakko odottaa uunin lämpenemistä 200 asteeseen.

Tomaattikastikkeen avulla gnocchivuokaan saa vaihtelevuutta. Itse käytin basilikan makuista tomaattikastiketta, jonka makua terästin vielä kuivatulla oreganolla ja rouhaisulla mustapippuria.
Gnocchivuoka on vegaaninen, kun varmistat, ettei käyttämäsi tomaattikastike tai gnocchit sisällä mitään eläinperäistä, kuten maitotuotteita tai kananmunaa. Vegaanisia gnoccheja löytyy ainakin DeCecco ja Rummo -merkeiltä.
Juustokuorrutteen sijaan gnocchivuoka kruunataan kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista valmistetulla seoksella. Valitse koostumukseltaan paksu kermavalmiste, jollainen löytyy ainakin Plantilta. Se jähmettyy uunin lämmössä yhdessä ravintohiivahiutaleiden kera täyteläiseksi kuorrutteeksi, joka korvaa vuoassa juustoraasteen.
Psssst! Jos etsit lisää arjen helppoja vuokaruokia, kurkkaa blogin arkistoista myös nämä reseptit:
- Tortellinivuoka
- Vegaaninen makaronilaatikko
- Soijarouhekiusaus
- Parsauunipasta
- Munakoiso-pastavuoka
- Nuudelipelti
- Vegechorizo-pastavuoka

Gnocchivuoka
Raaka-aineet
- 1 pkt (500 g) gnoccheja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 5 dl valmista tomaattikastiketta esim. basilikan makuista
- 1 pkt nyhtökauraa nude tai tomaatti
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tlk (2 dl) paksua kaurakermaa esim. Planti
- 4 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja nyhtäkaura. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. Lisää tomaattikastike, kuivattu oregano sekä mustapippuri. Kuumenna.
- Sekoita tomaatti-nyhtökaurakastike ja gnocchit uunivuoassa.
- Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, valkosipulijauhe ja suola. Lusikoi seos vuokaan gnocchi-tomaattikastikkeen päälle.
- Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja tarjoa.
Tämä oli hyvä, helppo ja pehmeän makuinen uuniruoka.
Kiva kuulla, että onnistuit ohjeella 🙂
Musta gnocchit on parhaita rapeiksi paistettuina, mutta ne voi sitten heittää uunivuokaan messiin. Menee kokeiluun! Ootko kokeillut tätä sillä uudella valmiilla soijarouheella?
Gnocchit on aivan ihania paistettuina tai pellillä paahdettuina <3 En ole kokeillut tätä vielä uudella soijarouheella (tarkoittanet Pirkan Vege soijarouhetta?), mutta uskoisin, että se toimisi tosi hyvin! 🙂