Etusivu » Paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali on koukuttavan hyvää! Makeansuolainen kastike silaa rapsakat parsakaali- ja tofunpalat. Tähän ruokaan rakastut!

paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali maistuu ihanalta ja valmistuu vieläpä alle puolessa tunnissa. Täydellistä! Helpointa ja nopeinta on valmistaa ruoka kahden pannun taktiikalla. Paista toisella pannulla tofu rapeaksi. Toinen pannu on varattu parsakaalinnuppuja varten. Kippaa lopuksi tofukuutiot parsakaalin joukkoon ja lisää joukkoon kastike. Tämän jälkeen riittää pieni kuumennus ja sekoitus niin, että tofu ja parsakaali ennättävät hieman imaista makuja itseensä. 

Sitten jo syödäänkin. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai ihana kotimainen ruokakaura. Myös ruokaohra on vallan mainio korvike riisille. Annoksen päälle voi silputa ruohosipulia eivätkä paahdetut seesamisiemenetkään annosta ainakaan huonommaksi tee. 

Tässä ohjeessa tofu on leivitetty maissitärkkelyksellä ennen paistamista, mutta kukaan ei kiellä oikomasta mutkia hieman suoremmiksi. Voit mainiosti paloitella tofun suoraan pannulla ja paistaa öljyssä rapsakaksi. Vallan kelvokasta tulee myös niin!

Jos etsit lisää makoisia tofureseptejä arjen iloksi, kurkkaa blogin arkistosta myös:

paistettu tofu ja parsakaali
paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali on koukuttavan hyvää! Makeansuolainen kastike silaa rapsakat parsakaalin- ja tofunpalat. Tähän ruokaan rakastut!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 parsakaali
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ruokakauraa
  • seesaminsiemeniä
  • ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja asettele viipaleet puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Aseta paino päälle ja jätä kuivumaan vartiksi. Kuutioi tofu. Pyörittele tofukuutiot maissitärkkelyksessä.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi.
  • Valmista kastike sekoittamalla inkivääri, valkosipuli, soijakastike, vaahterasiirappi, tahini, riisiviinietikka ja seesamiöljy.
  • Paahda seesamisiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja paista parsakaalin kukintoja muutama minuutti niin, että ne hieman pehmenevät. Lisää tofu ja kastike. Paista pari minuuttia sekoitellen.
  • Tarjoa paistettu tofu ja parsakaali keitetyn riisin ta ruokakauran sekä seesaminsiementen ja ruohosipulin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!