Etusivu » Paahdettu paprikakeitto
|

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto on herkullinen kasvissosekeitto, josta sekaan surautettu maapähkinävoi tekee pehmeän täyteläisen.

paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto on yksi tämän hetken suosikkiruoistani. Paprikoiden paahtamista lukuunottamatta keitto on helppo ja nopea valmistaa.

Paprikat ovat parhaimmillaan, kun ne malttaa paahtaa uunissa reilusti mustiksi. Paahtuneet paprikat tuovat ruokaan paitsi herkullista makua, mutta myös kuoret irtoavat helpoiten mustiksi hiiltyneistä paprikoista. Sulje paahtuneet kasvikset kuumina muutamaksi minuutiksi muovipussiin tai anna niiden levähtää vaikka folion alla tai kannellisessa rasiassa, niin kuori irtoaa näppärästi vetämällä.

Samalla uunin lämmityksellä paahtuvat myös valkosipulinkynnet. Viisi kynttä ei ole lainkaan liikaa, sillä kuorineen paahdetut valkosipulinkynnet ovat lempeän makuisia ja niin herkullisia, että niitä söisi mielellään vaikka sellaisenaan. Maapähkinävoi tekee keitosta täyteläisen ilman ylimääräisiä kermalisäyksiä.

Paahdettu paprikakeitto surautetaan lopuksi tasaiseksi sauvasekoittilella tai vaikkapa tehosekoittimessa. Harissan määrällä keiton makua voi säädellä tulisesta miedompaan. Muutoinkin mausteiden määrät ovat tässä ohjeessa vain suuntaa antavia. Sopiva suolan, sokerin ja hapon tasapaino löytyy vain ahkerasti maistelemalla.

Keiton päälle voi murustella vielä fetajuustoa ja ripotella paahdettuja pähkinöitä. Makeiksi paahtuneet paprikat ja suolainen juusto ovat kerrassaan koukuttavia yhdessä. Jos kokkaat mieluiten vegaanisena, kokeile vaikka Mö:n Kreikkalaista fetankaltaista valmistetta

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä maukkaat keittoreseptit:

paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto on herkullinen kasvissosekeitto, josta sekaan surautettu maapähkinävoi tekee pehmeän täyteläisen.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 3 paprikaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl harissa-tahnaa tai maun mukaan
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeutusta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • n.1 dl vettä

Lisäksi halutessasi:

  • fetajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla.
  • Puolita paprikat, poista siemenkodat. Aseta paprikanpuolikkaat pellille folion päälle leikkuupinta alaspäin. Lisää valkosipulinkynnet paprikoiden viereen kokonaisina ja kuorimatta. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmenneet. Poimi valkosipulit pois ja paahda paprikoita vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
  • Nosta paprikat uunista ja sulje ne hetkeksi muovipussiin.
  • Irrota pussissa höyrystyneistä paprikoista kuori. Aivan kaikkea kuorta ei tarvitse irrottaa, pienet mustuneet kuorenrippeet tuovat keittoon paahteista makua. Kuori myös paahtuneet valkosipulinkynnet.
  • Laita paprikat, valkosipulinkynnet, maapähkinävoi, tomaattimurska ja mausteet kattilaan. Surauta ainekset soseeksi sauvasekoittimella ja lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisesi. Kuumenna.
  • Murustele halutessasi keiton päälle fetajuustoa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!