Etusivu » Kaurapalacurry

Kaurapalacurry

Kaurapalacurry on mausteinen vegeruoka, johon cashewpähkinät ja kookomaito tuovat lempeää täyteläisyyttä.

kaurapalacurry

Kaurapalacurry, kuten muutkin intialaiset kastikkeet ovat meidän perheen arkisafkaa. Toki niitä syödään usein myös viikonloppuna. Keittelen curryn aina vähän eri reseptillä mausteita ja höysteitä vaihdellen. Välillä tujautan joukkoon reilustikin chiliä, toisinaan pyöristän makua kookosmaidolla tai sakeutan kastikkeen samettiseksi pähkinöillä tai maapähkinävoilla.

Tässä kaurapalacurryssa on ronskisti mausteita: garam masalaa, curryjauhetta, chiliä ja nokare punaista currytahnaakin. Maku on silti lempeä – kiitos sekä kookosmaidon että cashewpähkinöiden.

intialainen currykastike kaurapalalla

Rikastin curryn vaihteeksi kaurapalalla, kun kaipasin tofulle vaihtelua. Sinä voit valita kumman vain, periaate on molemmissa sama: Kuutioi kaurapala tai tofu, paista niihin pannulla rapea pinta ja mausta lopuksi soijakastikkeella. Tofukuutiot kannattaa lisätä kuivalle pannulle, paahtaa ne ensin kuiviksi ja lisätä öljy vasta sitten. Kaurapalaa ei tarvitse kuivattaa, se on valmista käytettäväksi sellaisenaan.

Kaurapalat lisätään curryn joukkoon vasta lopuksi. Näin samettinen kastike saa rapeudesta mukavaa vastapainoa. Lisänä maistuu riisi tai ohra. Tuore korianteri tuo lisämakua ja lautaselle mukavaa vehreyttä.

Jos olet mausteisten curryjen ystävä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kaurapalacurry

Kaurapalacurry

Kaurapalacurry on mausteinen vegeruoka, johon cashewpähkinät ja kookomaito tuovat lempeää täyteläisyyttä.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Pähkinöiden liotus 2 hrs
Aika yhteensä 2 hrs 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (à 160 g) kaurapalaa tai vastaava määrä tofua
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan veteen noin kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuutioi kaurapalat ja paista ne kullan ruskeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää tarvittaessa pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista vielä tovi. Lisää sitten kuivamausteet ja currytahna. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, kookosmaito sekä valutetut cashewpähkinät. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran tai pidempäänkin, jos ei ole kiire. 
  • Surauta kastike soseeksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon suola ja sitruunamehu sekä kaurapalat. Tarkista maku. Kuumenna. 
  • Tarjoa kaurapalacurry esimerkiksi keitetyn riisin, ruokakauran tai ohran kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Tulipa hyvää, tätä syö mielellään useammankin päivän putkeen 🙂

    1. Kiva kuulla, että onnistuit ohjeella 🙂 Huomasithan, että blogista löytyy roppakaupalla muitakin mausteisia currykastikkeiden ohjeita, joista saattaisit pitää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!