Etusivu » Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry uunissa

Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry uunissa

Aloo gobi on intialainen peruna-kukkakaalicurry. Paistinpannun sijaan helppo ja edullinen arkiruoka valmistuu uunissa yhden pellin taktiikalla.

peruna-kukkakaalicurry aloo gobi

Aloo gobi tarkoittaa perunaa ja kukkakaalia. Kuuluisasta intialaisesta currysta on lähes loputtomasti erilaisia versioita. Minä valmistin omani uunissa yhden pellin taktiikalla. Mikään aito ja alkuperäinen resepti tämä ei ole, mutta kotikutoiseksi karvalakkiversioksi enemmän kuin kelvokas.

aloo gobi eli peruna-kukkakaalicurry

Peruna ja kukkakaali ovat mielestäni parhaimmillaan paahdettuina. Ja uunissa ruoka myös valmistuu lähes itsekseen. Ensin toki vähän heilutaan veitsen kanssa ja sitten vielä hierotaan mausteöljyä kasvisten pintaan, niin uuni hoitaa loput. Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun paahdat kasvikset uunivuoan sijaan väljästi leivinpaperilla päällystetyllä uuninpellillä. Näin paahtopinta-alaa on enemmän ja kasvikset rapeutuvat pinnalta eivätkä pehmene ikäväksi muhjuksi.

Aktiivista kokkausaikaa aloo gobi vaatii siis vain vähän. Uunin hoitaessa työt on täydellinen hetki ottaa pienet välikoomailut sohvalla (tai jos arkirealiteetteja tarkastelee lähemmin ruoan valmistuessa ehtisi laittaa pyykkiä, tyhjentää tiskikoneen tai puuhailla muita kodin välttämättömiä askareita, kun vaan jaksaisi).

Lopuksi joukkoon kipataan tölkki kikherneitä sekä puolisen pussia pakasteherneitä. Pieni kuumennus uunissa ja valmista tuli.

Varsinaista kastiketta tai muita lisukkeita aloo gobi ei kaipaa, mutta muutama nokare kasvipohjaista ranskankermaa tai paksua kauragurttia on paikallaan. Se pyöristää mausteista makumaailmaa ja sitoo ainekset kokonaisuudeksi. Pinnalle kannattaa hienontaa myös tuoreita yrttejä, joista korianteri on oma ehdoton lempparini. Se sopii mainiosti myös tämän curryn makumaailmaan. Ymmärrän, että vahva-arominen yrtti jakaa mielipiteitä, joten vaihda korianteri lehtipersiljaan, jos se lukeutuu omiin suosikkeihisin.

Kukkakaalista voi kokkailla vaikka mitä muutakin herkkua. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ihanat kukkakaaliruoat:

aloo gobi eli peruna-kukkakaalicurry

Aloo gobi

Aloo gobi on intialainen peruna-kukkakaalicurry. Paistinpannun sijaan helppo ja edullinen arkiruoka valmistuu uunissa yhden pellin taktiikalla.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 35 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 500 g perunoita
  • 1/2 keskikokoinen kukkakaali
  • 4 rkl öljyä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • n. 100 g pakasteherneitä

Tarjoiluun

  • kaurafraichea tai turkkilaista gurttia
  • korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma; tai 225 astetta tasalämpö).
  • Pese perunat. Lohko perunat ja paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
  • Sekoita öljy ja mausteet laakeassa kulhossa. Pyöräytä perunat ja kukkakaali kauttaaltaan mausteöljyssä ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat pintaansa paahteista väriä.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kippaa kikherneet ja herneet pellille perunoiden ja kukkakaalin joukkoon. Paahda vielä noin 5 minuuttia.
  • Tarjoa aloo gobi tuoreen korianterin ja kaurafraichen tai turkkilaisen gurtin kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!