Etusivu » Uunifetagnocchit – yhden pellin

Uunifetagnocchit – yhden pellin

Uunifetagnocchit on suositun uunifetapastan pikkusisko. Yhden pellin taktiikalla valmistuva arkiruoka vaatii pari minuuttia aktiivista kokkausaikaa. 

uunifetagnocchit

Lainatakseni Liemessä-Jennin sanoja ”Oletko jo maistanut uutta arkiruokahittiä: Uunifetagnoccheja?” Uunifetagnocchit on suursuosion saavuttaneen uunifetapastan pikkusisko, joka valmistuu vaivattomasti yhden pellin taktiikalla.

Uunifetagnocchit on arkiruoka, jota meidän perheessä on tortellinivuoan lisäksi syöty pitkin syksyä silloin, kun kummempiin nokkeluuksiin ei ole taivuttu. Kun ainainen arkiruoan valmistaminen on uuvuttanut tai aikaa lämpimän ruoan valmistamiseen ei yksinkertaisesti ole ollut paria minuuttia enempää, parissa minuutissa uunikuntoon valmistuvat sapuskat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. 

Uunifetagnocchit on kerta toisensa jälkeen nostanut hymyn huulille. Gnocchit nimittäin paahtuvat uunin lämmössä kerrassaan koukuttaviksi: pinnalta rapeiksi ja sisältä herkullisen pehmeiksi. Ihastuttavia perunapastapalleroita ei tarvitse erikseen keittää. Riittää, kun pintaan hieroo ronskisti öljyä, ripauksen suolaa sekä tietysti valkosipulia. Chiliäkin voi lisätä ruokaan, jos siihen kaipaa hieman ärhäkkää takapotkua.

Ainekset kipataan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahdetaan 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Loppuvaiheessa lämmön voi nostaa 225-asteeseen ja samalla siirtää myös pellin uunin ylätasolle, jotta feta ja gnocchit saavat hieman paahteista väriä. Koska uuneissa ja niiden tehoissa on eroja, kannattaa kypsymistä tarkkailla loppuvaiheessa.

Psssst! Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

uunifetapasta

Uunifetagnocchit

Uunifetagnocchit on suositun uunifetapastan pikkusisko. Yhden pellin taktiikalla valmistuva arkiruoka vaatii pari minuuttia aktiivista kokkausaikaa. 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) gnoccheja
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Aseta fetajuusto leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kumoa gnocchit pellille fetajuuston viereen. Sekoita joukkoon tomaatit. 
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hiero öljy, valkosipulisilppu ja suola gnocchien ja tomaattien pintaan. Lorauta öljyä hieman myös fetajuuston päälle.
  • Paahda uunifetagnocchit uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Voit loppuvaiheessa nostaa lämmön 225 asteeseen ja siirtää pellin uunin ylätasolle, jotta feta ja gnocchit saavat hieman paahteista väriä. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!