Etusivu » Vegaaninen pasta carbonara
|

Vegaaninen pasta carbonara

Vegaaninen pasta carbonara vie kielen! Usko pois, tämä on pasta, jota teet taatusti toistekin!

vegaaninen pasta carbonara

Vegaaninen pasta carbonara kuulostaa äkkiseltään lähes absurdilta. Perinteisesti klassikkopasta sisältää pekonia, kananmunia, kermaa sekä ronskisti parmesaanijuustoa. Vegaanisessa versiossa ei luonnollisesti ole mitään edellä mainituista, mutta silti maussa on tuttua savuisuutta ja herkullista umamisuutta.

Tämä vegaaninen pasta carbonara tehdään helsinkiläisen Magu-ravintolan ohjeen mukaan. Ohjeen bongasin vastikään ilmestyneestä Glorian ruoka&viini -lehdestä ja ruokaa on jo ennätetty kokata tässä keittiössä kerta jos toinenkin.

pasta carbonara

Noudatin alkuperäistä ohjetta lähes kirjaimellisesti. Vain tomaattien marinoinnissa vedin hieman mutkia suoraksi. Omassa keittiössäni tomaatit marinoituivat tunnin sijaan vain vartin verran. Näin vegecarbonara valmistui puolessa tunnissa ja sujahti sulavasti arjen nopeat -kategoriaan. Makua lyhyt marinontiaika ei haitannut. Tämä vegepasta nuoltiin lautasilta viimeistä kastikepisaraa myöten.

Uhkean umaminen kastike valmistuu pastan kiehuessa. Tosin sipulin kuullottamisessa kannattaa olla tarkka. Paista sipuli rauhassa raukeaksi lempeällä lämmöllä. Näin saat makuun syvyyttä eikä raa’an tai palaneen sipulin maku ole pilaamassa annosta ja makunautintoa.

Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun satsaat laadukkaaseen pastaan ja keität sen sopivasti al dente. Jos kaipaat annokseen lisää ruokaisuutta ja proteiinia, lisää pastan joukkoon esimerkiksi rapeaksi paistettuja savutofukuutioita.

Pssst! Jos etsit arkeesi lisää maukkaita ja nopeita pastaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Vegaaninen pasta carbonara

Vegaaninen pasta carbonara vie kielen! Usko pois, tämä on pasta, jota teet taatusti toistekin!
5 from 1 vote
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g laadukasta pastaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl savuaromia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 nippu ruohosipulia

Lisäksi halutessasi

  • paistettua savutofua
  • vegaanista parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadista, suikaloi ja laita kulhoon. Mittaa joukkoon soijakastike, vesi ja savuaromi. Anna marinoitua tunnin verran tai vähintään 15 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli rauhassa raukeaksi. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Valuta kaurakerma sipuleiden joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Ota 2 rkl tomaattien marinadia talteen ja lisää se pannulle. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää kastikkeen joukkoon yhdessä ravintohiivahiutaleiden kanssa.
  • Mausta kastike mustapippurilla.Valuta pasta siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita kastike huolellisesti pastan joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vegaanisella parmesaanilla.
  • Tarjoa vegaaninen pasta carbonara heti!

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!