Etusivu » Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät valmistuvat hujauksessa ja maistuvat makoisilta raikkaan jogurttikastikkeen kera tai vaikkapa pitaleivän välissä. 

pinaattifalafelit

Erilaiset kasvispyörykät ja -pihvit kuuluvat lemppariruokiini. Yleensä käytän pohjana tölkillistä kikherneitä, sillä toisin kuin kuivatuista kikherneistä valmistetut aidot falafelit, kypsistä kikherneistä valmistetut pikkupullat valmistuvat vikkelästi vaikka arki-illan iloksi. Niiden koostumus on pehmoinen, pinnalta aavistuksen rapeaksi paahtunut.

Mausteita sekä höysteitä lisään pyörykkämassaan fiiliksen mukaan. Siten pyöryköihin saa lähes loputtomasti vaihtelua. Nämä kikhernepyörykät saavat veikeän vihreän värinsä pussillisesta pinaattia. Oranssit vegepyörykät tehdään sekoittamalla joukkoon pinaatin sijaan porkkanaa ja pinkit pihvit puolestaan valmistuvat punajuurista.

Monitoimikone on kikhernepyöryköiden valmistuksessa hyvä apuväline. Sen avulla massan surauttaminen käy vaivatta. Kananmunaa pinaatti-kikhernepyörykät eivät kaipaa. Pari lusikallista vehnäjauhoja pitää massan hyvin kasassa. Lisää jauhot vasta lopuksi ja sekoita nopeasti sekaisin, jotta massaan ei muodostu sitkoa. 

Hetken huili jääkaapissa tekee terää. Se napakoittaa massan niin, että palleroiden pyörittely on helppoa ja ne pysyvät myös paremmin kasassa.

Mausteita ja lisukkeita vaihtamalla kikhernepyörykät taipuvat aina uudenlaiseksi ateriaksi. Voit esimerkiksi sekoittaa kaveriksi simppelin kastikkeen turkkilaisesta gurtista, vegaanisesta majoneesista sekä hienonnetusta valkosipulinkynnestä ja ripauksesta suolaa. Tai kokeile sujauttaa pyörykät kasvisten kera vaikkapa pitaleivän väliin.

Maailman parhaiden lohkoperunoiden sekä majoneesikastikkeen kera pyörykät taipuvat vaikka hauskaksi naposteluruoaksi.

pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät valmistuvat hujauksessa ja maistuvat makoisilta raikkaan jogurttikastikkeen kera tai vaikkapa pitaleivän välissä. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
  • 1 rkl tahinia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 rkl öljyä

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  • Mittaa kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, vaan joukossa saa olla pieniä sattumia ja rouheisuutta. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot esimerkiksi lusikan tai nuolijan avulla.
  • Laita massa jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile massa pyöryköiksi, aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja sipaise pintaan öljyä. Kypsennä pinaatti-kikhernepyörykät uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Käännä puolessa välissä paistoa.
  • Tarjoa pyörykät esimerkiksi lohkoperunoiden ja majoneesikastikkeen kera tai pitaleivän välissä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!