Etusivu » Piparijäätelö

Piparijäätelö

Piparijäätelö on joulun paras herkku. Se syntyy viidestä raaka-aineesta vaivatta ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen!

piparijäätelö

Itse tehty piparijäätelö on täydellinen tarjottava jouluaterian pääteeksi. Eikä se todellakaan ole mikään jäätelökoneen omistajan luksusjuttu, vaan se onnistuu vaivattomasti myös ilman jäätelökonetta. Tarvitset muutaman raaka-aineen sekä sähkövatkaimen. Ja tietysti pakastimen!

Viiden raaka-aineen piparijäätelö

Piparijäätelö valmistuu vatkaamalla tölkki kasvivispiä ja kasvipohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kuohkeaksi vaahdoksi. Vaniljakastike on jäätelössä näppärä lisä, sillä se peittää kasvivispiä paremmin kondensoidun kookosmaidon tuoman vienon kookoksen maun. Tämä on näppärä kikka, jos kookoksen maku ei ole mieleesi.

Vaahdon joukkoon sekoitetaan kondensoitua kookosmaitoa, joka on vegaanisen jäätelöntekijän salainen ase. Kookosmaidosta tiivistämällä valmistettu kondensoitu kookosmaito on koostumukseltaan paksua ja hivenen siirappimaista. Kondensoitu kookosmaito on mojovan makeaa eikä siitä valmistettuun jäätelöön siksi tarvita ylimääräistä sokerilisää.

Lopuksi massaan käännellään rouhittuja piparkakkuja, ja valmis jäätelömassa nostetaan kannellisessa rasiassa pakastimeen jähmettymään. Massaa ei tarvitse erikseen sekoittaa, se tekeytyy pehmeän kuohkeaksi itsekseen. Jähmettymiseen menee muutama tunti, joten varminta on valmistaa piparijäätelö jo edellisenä päivänä pakastimeen odottelemaan tarjoilua.

Vaihda gluteenittomaan

Tämän herkun maku on täysi kymppi, mutta ihan yhtä mahtavaa on se, että piparijäätelö maistuu myös ihan jokaiselle herkkusuulle. Jäätelö on vegaaninen ja tarvittaessa sen voi valmistaa myös täysin gluteenittomasti. Valitse gluteeniton kasvivispi sekä gluteenittomat ja vegaaniset piparkakut, jollaisia löytyy esimerkiksi Semperin valikoimasta.

Jos kaipaat lisää vinkkejä vegaanisen jäätelön valmistukseen, kurkkaa tämä vegaaninen jäätelö -postaus. Lisää jouluherkkuja etsivän kannattaa kurkata blogin arkistosta myös nämä reseptit:

piparijäätelö

Piparijäätelö

Piparijäätelö on joulun paras herkku. Se syntyy viidestä raaka-aineesta vaivatta ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen!
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 12 hrs
Aika yhteensä 12 hrs 10 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (2 1/2 dl) soija- tai kauravispiä
  • 1 tlk (2-2 1/2 dl) kasvipohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • n. 100 g vegaanisia piparkakkuja

Valmistusohjeet
 

  • Vatkaa kasvivispi ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu kookosmaito ja piparkakkumauste.
  • Kaada noin kolmasosa massasta kannelliseen pakastuksen kestävään noin litran vuokaan. Lisää päälle reilu kolmasosa murusteltuja piparkakkuja. Lisää toinen kolmannes jäätelömassasta, lisää päälle piparimuruja ja kaada päälle loput jäätelömassasta. Viimeistele lopuilla piparimuruilla. Sulje kansi ja nosta rasia pakastimeen jähmettymään.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!