Etusivu » Luumurahka

Luumurahka

Luumurahka on superhelppo tehdä ja lopputulos suorastaan sulaa suuhun. Nappaa ohje joulun klassikkoherkkuun.

luumurahka

Luumurahka valmistuu kourallisesta raaka-aineita. Tarvitset vatkautuvaa kauravispiä, purkillisen paksua soijarahkaa sekä valmista luumumarmeladia. Valmiita piparkakkuja voi käyttää rahkan koristeluun ja viimeistelyyn. Rapsakat keksit tuovat muutoin varsin samettiseen rahkaan mukavasti rouheutta ja suutuntumaa sekä ihanaa joulun makua. Eikä muutama karpalo jälkkärin pinnalla makunautintoa ainakaan huonommaksi tee.

Luumurahka on lähes täydellinen aattoillan jälkiruoka: mukavan kevyt, sopivan makea ja vieläpä varsin nopea tehdä. Jouluaterian päätteeksi ei nimittäin välttämättä kaipaa mitään raskaita leivonnaisia tai tuhteja suklaakakkuja, sillä pääruokia tulee usein syötyä vatsa pullolleen. Itse tehdyt fudget, konvehdit ja kevyt, mutta täyteläinen rahka toimittavat mielestäni täydellisesti jälkiruoan virkaa ilman sen kummempaa sählinkiä tai ähkyä.

Rahka valmistetaan vatkaamalla kasvivispi napakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja lopuksi joukkoon sekoitetaan muut ainekset. Aikaa kuluu kymmenisen minuuttia ja herkun voi mainiosti tehdä jääkaappiin valmiiksi odottelemaan tarjoilua vaikka aattoaamuna tai miksei jo edellisenä päivänäkin. Rahkan rakenne itse asiassa vain paranee jääkaapissa kököttäessään. Tosin piparkakut kannattaa lisätä rahkan pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene ikävästi. Muista myös peittää rahkakulho huolellisesti, ettei siihen tartu jääkaapista vieraita hajuja ja makuja.

Luumurahka on vegaaninen, mutta maistuu saletisti jokaiselle herkkusuulle. Jos kauppojen kasvivispivalikoima pistää pään pyörälle, suosittelen esimeriksi Valio Oddlygoodin Easy Whipping -tuotetta, josta valmistuu todella napakka ja maukas vaahto.

Rahkaksi puolestaan sopii esimeriksi Alpron Greek Style -tuote, joko maustamattomana tai vaniljalla maustettuna. Vaniljarahka on hieman maustamatonta makeampaa, joten siitä valmistetusta luumurahkastakin tulee aavistus makeampaa.

Voit tarjoilla kuumurahkan suuresta kulhosta tai jakaa herkun valmiiksi kauniisiin annosmaljoihin.

Jos kaipaat jouluksi lisää makeaa herkuteltavaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

luumurahka

Luumurahka

Luumurahka on superhelppo tehdä ja lopputulos suorastaan sulaa suuhun. Nappaa ohje joulun klassikkoherkkuun. 
3 from 2 votes
Valmistelut 10 minutes
Aika yhteensä 10 minutes
Kategoria Joulu, Makeat leivonnaiset
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 dl kasvivispiä
  • 2 dl vegaanista rahkaa esim. Alpro Greek Style
  • 2 dl luumumarmeladia

Koristeluun

  • piparkakkuja vegaanisia

Valmistusohjeet
 

  • Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi. Vatkaan joukkoon rahka ja luumumarmeladi. Koristele piparkakuilla.

Lue myös nämä:

3 Comments

  1. 5 stars
    Oikein hyvää tuli. Tein rahkan kuivatuista luumuista, mutta muuten ohjeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!