Inkiväärikeksit
Inkiväärikeksit ovat herkullista vaihtelua perinteisille piparkakuille, mutta maistuvat toki ihanilta vuoden ympäri.

Inkiväärikeksit vaikuttavat vaatimattomilta, mutta veikeä inkiväärin potku yllättää ensi puraisulla. Keksit ovat meheviä ja maukkaita, mukavan rapsakoita ja juuri sopivan sitkaita. Siis kaikkea sitä, mitä täydellisiltä kekseiltä voi toivoa.
Keksit leivotaan viipalepikkuleipien tapaan. Toisin sanoen, taikinasta muotoillaan leivinpaperille uuninpellin päälle kaksi pötköä, joita voi painella varovasti hieman littanaan. Somia kekseistä saa, kun pintaan painelee vielä uria esimerkiksi haarukan avulla.
Kovin ohutta taikinapötköistä ei tarvitse tehdä, sillä ne kyllä leviävät paiston aikana sopivan paksuisiksi. Paiston jälkeen uunilämpimät pötköt leikellään terävällä veitsellä viipaleiksi ja viipaleet jätetään jäähtymään ja jähmettymään muotoonsa.
Inkiväärikeksit säilyvät ilmatiiviiseen rasiaan suljettuina hyvänä useamman päivän ja sopivat mainiosti myös herkulliseksi ruokalahjaksi kauniiseen rasiaan pakattuna.
Jos kaipaat lisää joulun makuista leivottavaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Inkiväärikeksit
Raaka-aineet
- 100 g vegaanista margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl (vaaleaa) siirappia
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 2 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi sähkövatkaimella kevyesti tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos margariini-sokerivaahdon joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
- Muotoile taikinasta leivinpaperin päällä kaksi pitkää, noin 3 cm: leveää tankoa. Litistä tangot ja halutessasi paina niiden pintaan haarukalla urat.
- Paista keksitankoja uunin keskitasolla noin 12 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna keksitankojen jäähtyä 1-2 minuuttia ja leikkaa tangot sitten veitsellä poikittaissuunnassa kekseiksi.