Etusivu » Murskatut kurkut
|

Murskatut kurkut

Murskatut kurkut on parasta, mitä kurkuista voi tehdä. Nuiji kurkut kaulimella ja silaa maukkaalla kastikkeella. Nam!

murskatut kurkut

Murskatut kurkut on helppo ja herkullinen tapa tuoda tavanomaisiin kurkkuihin ihan uutta värinää. Aasialaisen maustekastikkeen, chilin ja korianterin avustuksella kurkkuja kauhoisi siltään vaikka vadillisen, mutta erityisen hyvin ne istuvat kesäisten ruokien ja aasialaisvivahteisten ruokien kylkeen.

Murskattujen kurkkujen idea on simppeli, mutta varsin nerokas, kuten parhaiden juttujen tuppaa olemaan. Kurkut nuijitaan esimerkiksi kaulimen avulla murskaksi ja leikataan sitten veitsellä ronskeiksi paloiksi. Käsittelyn ansiosta kurkkujen rakenne rikkoutuu ja ne imaisevat maustekastikkeen tehokkaasti itseensä.

Kastike sekoitetaan seesamiöljystä, riisiviinietikasta, soijakastikkeesta sekä chilistä ja valkosipulista – siis aineksista, jotka kuuluvat ainakin oman maustekaappini vakiovarusteisiin. Tykkään hienontaa pinnalle myös hieman tuoretta korianteria, jos sitä sattuu ikkunalaudalla nököttämään. Ilmankin pärjää – etenkin, jos yrtti ei lukeudu omiin suosikkeihisi.

Murskatut kurkut voi tarjota heti tai ne voi laittaa hetkeksi jääkaappiin makuuntumaan. Yrtit tosin kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyvät raikkaina.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota maukkaiden lisukesalaattien valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

murskatut kurkut

Murskatut kurkut

Murskatut kurkut on parasta, mitä kurkuista voi tehdä. Nuiji kurkut kaulimella ja silaa maukkaalla kastikkeella. Nam!
Valmistelut 10 minutes
Aika yhteensä 10 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 avomaankurkkua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2-1 punainen chili hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta korianteria halutessasi

Valmistusohjeet
 

  • Nuiji kurkut kaulimella leikkuulaudan päällä niin, että niiden rakenne hieman hajoaa. Leikkaa kurkut pituussuunnassa puoliksi ja lohko ronskeiksi paloiksi. Siirrä kurkut kulhoon.
  • Yhdistä seesamiöljy, riisiviinietikka, soijakastike, sokeri, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä chili. Valuta kastike kurkkujen päälle
  • Viimeistele murskatut kurkut halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa heti tai anna maustua hetki.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!