Etusivu » Vegaaninen piparijuustokakku

Vegaaninen piparijuustokakku

Vegaaninen piparijuustokakku on joulun kahvipöydän suosikki. Kakku on juuri sopivan täyteläinen, kepeä ja makea myös jouluaterian päätteeksi. Poimi ohje ja varaudu siihen, että leivonnainen katoaa lautaselta viimeistä murua myöten.

piparijuustokakku

Vegaaninen piparijuustokakku on helppo tehdä ja onnistuu takuuvarmasti myös tumpelommalta leipurilta. Täyte vatkataan sähkövatkaimella ja jämäköitetään sulatetulla valkosuklaalla. Et siis tarvitse liivatetta tai kasvipohjaisia hyytelöimisaineita. Ja koska kakku laitetaan uunin sijasta jääkaappiin, edes kakun kypsyyttä ei tarvitse alkaa arvailemaan. Täydellistä!

Vegaaninen juustokakku on meidän perheen suosikki kesät talvet. Jouluna lemppari pukeutuu sesongin mukaiseen juhla-asuun piparkakkujen rapealla ja lämpimän mausteisella avustuksella. Piparkakkuja on nimittäin niin kakun pohjassa kuin täytteessäkin. Tämä jouluinen juustokakku on koostumukseltaan pehmeä ja vaahtomainen, maku petollisen hyvä!

Täytteen jähmettymiseen menee muutama tunti, joten varminta kakku on leipoa jo juhlia edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Koristeet tosin kannattaa lisätä hetki ennen tarjoilua, jotta ne säilyvät raikkaina ja maultaan tuoreina.

Käytin leivontaan Annas-piparkakkujen toffeista makua, joka maistuu ihanasti lapsuudesta tutulle Jacky makupalalle. Lämmin suositus näille piparkakuille, mutta ihan perinteisilläkin pipareilla onnistut vallan mainiosti.

Vegaaninen piparijuustokakku: Leivo myös gluteenittomasti

Tarvittaessa vegaaninen piparijuustokakku muuntuu pienellä vaivalla myös gluteenittomaan ruokavalioon vaihtamalla piparit gluteenittomiksi. Hyviä vegaanisia ja gluteenittomia piparkakkuja löytyy esimerkiksi Semperin valikoimasta.

Varmista myös, etteivät käyttämäsi kasvipohjaiset tuorejuustot, suklaa ja vispit sisällä jäämiä gluteenista. Oatly ei harmillisesti ole täysin gluteeniton, mutta mainio vegaaniseen leivontaan sopiva tuorejuusto löytyy esimerkiksi Violifelta. Kasvipohjaisista vispeistä Oddlygood Easy Whipping on gluteeniton, maultaan mukavan neutraali ja koostumus sopivan jämäkkä.

Leivoin juustokakun halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Siten piparijuustokakku kohosi korkeuksiin ja oli näyttävä tarjottava jo ihan sellaisenaan ilman kummempaa koristelua. Sinä voit halutessasi käyttää myös suurempaa kakkuvuokaa. Vaikka kakku jää isommassa vuoassa hieman matalammaksi, on maku ihan yhtä hyvä.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä vegaaniset makeat herkut, kakut ja jouluun sopivat reseptit:

piparijuustokakku

Vegaaninen piparijuustokakku

Vegaaninen piparijuustokakku on joulun kahvipöydän suosikki. Kakku on juuri sopivat täyteläinen, kepeä ja makea myös jouluaterian päätteeksi.
Valmistelut 20 minutes
jähmettyminen 12 hours
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 70 g vegaanista margariinia

Vuokaan

  • n. 1 tl rypsiöljyä
  • n. 1 rkl tomusokeria

Täyte

  • 2 1/2 dl kasvivispiä kaura- tai soijavispiä
  • 300 g vegaanista tuorejuustoa esim. Oatly tai Violife
  • 200 g vegaanista valkosuklaata
  • 100 g vegaanisia piparkakkuja

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Öljyä reunat ja tupsauta pintaan tomusokeria, jotta reunoista tulee siistit.
  • Murustele piparkakut esimerkiksi monitoimikoneessa hienoksi. Pyöräytä joukkoon sulatettu margariini. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  • Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Rouhi piparkakut karkeasti.
  • Vatkaa kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ensin tuorejuusto, sitten sulatettu valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon piparkakkumuru.
  • Levitä täyte kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

4 Comments

    1. Pelkään pahoin, että pakastaminen vetistää ja latistaa kakun. Tekisin mieluummin vaikka paria päivää ennen tarjoilua valmiiksi jääkaappiin. Koristeet vain päälle tarjoilupäivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!