Etusivu » Joulugranola

Joulugranola

Joulugranola höystetään joulun lämpimillä mausteilla, pähkinöillä, taateleilla sekä murusteluilla piparkakuilla. Herkuttele itse tai ojenna läheiselle lahjaksi.

joulugranola

Joulugranola on ihana tapa aloittaa joulufiilistelyt aamupala- tai välipalapöydässä. Tämä jouluinen granola mukailee oman suosikkigranolani ohjetta, mutta höysteeksi lisätään yltäkylläisesti joulun ajan sesonkimakuja: kuivattuja taateleita, erilaisia pähkinöitä, piparkakkumaustetta sekä tietysti murusteltuja piparkakkuja.

Vegaanisia piparkakkuja löytyy kauppojen hyllyiltä iso liuta. Annas-piparkakut, erityisesti toffeen makuisina, on oma ehdoton suosikkini. Se tuo mieleen lapsuudesta tutun Jacky makupala -jälkiruokavanukkaan. Vegaanisten piparkakkujen valikoima kannattaa tarkistaa esimerkiksi vegaanituotteet.net -sivustolta.

Joulugranola on helppo ja nopea tehdä, mutta tarkkana kannattaa olla erityisesti paiston aikana. Sekoita granolaa muutama kerta paahtamisen aikana, jotta se paahtuu tasaisesti. Erityisesti reunat tuppaavat palamaan nopeasti. Vahdi granolaa myös herkeämättä paistoajan loppupuolella, sillä uunien tehoissa voi olla suuriakin eroja.

Tärkeää on myös antaa granolan jäähtyä rauhassa ennen sen siirtämistä kannelliseen rasiaan. Pellillä väljästi jäähtyessään granola rapeutuu, mutta liian aikaisin purkkiin suljettuna se menettää nopeasti rapsakkuutensa. Tämä herkku ei ole moksiskaan, vaikka odottelisi pellillä vaikka yön yli.

Joulugranola on paitsi herkullista, myös kerrassaan ihastuttava joulun ajan ruokalahja. Pakkaa herkku kauniiseen lasipurkkiin, varusta etiketillä sekä halutessasi granola-ohjeella ja ojenna lähimmäiselle lahjaksi.

Jos kaipaat lisää jouluisia reseptejä, suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

joulugranola

Joulugranola

Joulugranola höystetään joulun lämpimillä mausteilla, pähkinöillä, taateleilla sekä murusteluilla piparkakuilla. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Joulu

Raaka-aineet
  

  • 1 kypsä banaani
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl pähkinöitä ja/tai siemeniä esim. haaselpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä

Lisäksi

  • n. 50 g piparkakkuja murustelutna
  • 1-2 dl puolikuivattuja taateleita viipaloituna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Muussaa banaani haarukalla. Sekoita joukkoon rypsiöljy, vaahterasiirappi, suola ja piparkakkumauste. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekö rouhitut pähkinät.
  • Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  • Paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoitellen, kunnes granola on rapeutunut ja saanut hieman väriä.
  • Anna joulugranolan jäähtyä rauhassa pellillä ja sekoita lopuksi joukkoon murustellut piparkakut sekä viipaloidut taatelit. Säilytä kannellisessa rasiassa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!