Etusivu » Piparicroissant

Piparicroissant

Piparicroissant on suositun mantelicroissantin jouluinen versio. Mehevä täyte maustetaan piparkakkumausteella.

piparicroissantit

Piparicroissant on ehkä parasta, mitä valmistaikinasta voi valmistaa. Nämä herkut tehdään nimittäin kaupan kylmähyllyn croissant-taikinasta, joten leipuri pääsee vähällä. Pienessä metallipurkissa myytävä Danerolles-taikina sopii lisäksi vegaaniseen ruokavalioon, joten piparicroissantit sopivat melkein jokaiselle herkkusuulle.

Auki rullattujen taikinalevyjen väliin lusikoidaan pieni nokare piparkakkumausteella maustettua mantelimassaa. Loput täytteestä lusikoidaan croissantien pintaan ja herkku kruunataan vielä piparkakkumuruilla.

Piparicroissant on ehdottomasti parhaimmillaan leivontapäivänä, joten varastoon näitä ei kannata valmistaa. Onneksi keittiössä tarvitsee luuhata muutama vaivainen minuutti ja uuni hoitaa loput työt. Jos siis haluat päästä joululeivonnassa minimiponnistuksella maksimilopputulokseen, tartu tähän reseptiin.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä joulusesonkiin sopivat leivontareseptit:

piparicroissantit

Piparicroissant

Piparicroissanton suositun mantelicroissantin jouluinen versio. Mehevä täyte maustetaan piparkakkumausteella. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt valmista croissantaikinaa Danerolles
  • 150 g mantelimassaa
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1 1/2 tl piparkakkumaustetta
  • 1-2 rkl kaurakermaa
  • 3-4 piparkakkua
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Sekoita mantelimassa, margariini ja piparkakkumauste.
  • Avaa taikinapakkaus pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
  • Aseta croissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele kauraruokakermalla.
  • Levitä loput mantelimassasta croissantien päälle ja ripottele päälle murustettuja piparkakkuja. Paista 15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kypsiä.
  • Tupsauta päälle tomusokeria ja tarjoa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!