Etusivu » Kaali-nuudelipannu
|

Kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä kourallisesta raaka-aineita. Tämä resepti sopii arkeen! 

kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu on kaikkea, mitä kelpo arkiruoalta voi toivoa: se on helppo, nopea, edullinen ja vieläpä ihan superherkullinen.

Erilaiset nuudeliruoat ovat olleet lautasellani tänä syksynä tuon tuosta. Ne ovat usein helppoja ja nopeita, arkeen upeasti asettuva. Kaali-nuudelipannu ei ole tästä poikkeus. Se syntyy parista levystä vehnänuudeleita, edullisesta valkokaalista, satoisasta lehtikaalista sekä Hernis safkarouheesta.

Kun kyselen Instagramin puolella seuraajieni reseptitoiveita, helpot arkiruoat ja hernisreseptit ovat aina erityisen toivottuja. Lisäksi tänä syksynä moni on toivonut myös kaaliruokia. Kaali-nuudelipannu on vastaus kaikkiin näihin toiveisiin.

Ruokaisuutta Herniksestä

Hernis on loistava vara keittiön kuivakaappiin. Se säilyy hyvin ja sopii moneen. Hernistä löytyy suikaleena ja rouheena. Tähän ruokaan valitsin rouheen, johon suhtaudun soijarouheen tavoin. Paistan rouheen ensin pannulla öljytilkassa, maustan sitten soijakastikkeella ja lisään lopuksi tilkan vettä, jotta kuiva rouhe muhevoituu syömäkuntoon. Kun neste on imeytynyt, on rouhe valmista käytettäväksi.

Kaali-nuudelipannuun paistoin rouheen erikseen ja lisäsin sen ruokaan vasta aivan loppuvaiheessa yhdessä nuudeleiden ja kastikkeen kanssa. Hernis Safkarouheen voi mainiosti vaihtaa myös soijarouheeseen. Tarvitset 2 dl soijarouhetta, 2 rkl soijakastiketta ja 2 dl vettä.

Kaali-nuudelipannu: Ronskisti kasviksia

Kaali-nuudelipannu sisältää paitsi hernistä, myös ronskisti kasviksia. Suikaloin pannulle valkokaalia sekä palstallani loistavasti menestyvää lehtikaalia. Lehtikaalin voi toki vaihtaa myös babypinaattiin, mutta jotain vihervoimaista pannulle kannattaa joka tapauksessa sujauttaa.

Valkokaali kannattaa suikaloida ohuehkoksi ja paistaa pannulla meheväksi, lehtikaali lisätään loppuvaiheessa ja paistetaan käännellen, kunnes se painuu hieman kasaan ja pehmenee.

Viimeistely

Aivan lopuksi pannulle sekoitetaan keitetyt nuudelit sekä kastike. Nuudeleiksi valitsin Maman vehnänuudelit ja kastikkeen sekoitin soijakastikkeesta, seesamiöljystä sekä riisiviinietikasta. Soijakastiketta tulee tähän ruokaan melko hövelisti, joten valitse halutessasi vähäsuolainen vaihtoehto.

Jos kaali-nuudelipannu kaipaa mielestäsi rousketta, lisää lopuksi kourallinen pähkinöitä. Minä ripautin pinnalle seesaminsiemeniä ja vallan hyvää tuli niinkin.

Jos rakastat nuudeliruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä herkut reseptit:

kaali-nuudelipannu
kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä kourallisesta raaka-aineita. Tämä resepti sopii arkeen! 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 levyä vehnänuudeleita esim. Mama
  • 300 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g lehtikaalia
  • 2+2 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl hernisrouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 tl chilihiutaleita esim. Santa Maria

Kastike

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1/2 rkl vaahterasiirappia

Lisäksi

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää hernisrouhe ja paista sekoitellen 2 minuuttia. Lisää 2 rkl soijakastiketta. Sekoita 1 minuutti ja lisää vesi. Paista, kunnes vesi on haihtunut ja imeytynyt hernisrouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna 2 rkl öljyä ja lisää sipuli. Paista 5 min tai kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää kaalisuikaleet ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää lehtikaali ja sekoita niin, että lehtikaali painuu hieman kasaan.
  • Huuhtaise nuudeleita juoksevan veden alla, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Saksi nuudelit pienemmiksi. Lisää pannulle nuudelit, kastike, paistettu hernisrouhe ja chilihiutaleet. Sekoita.
  • Viimeistele kaali-nuudelipannu seesaminsiemenillä ja tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!