Etusivu » Vuokaruoka x 10

Vuokaruoka x 10

Vuokaruoka on arjen aatelinen monestekin syystä. Helpoimmillaan se valmistuu pilkkomalla ainekset vuokaan ja uuni hoitaa loput. Lisäksi vuokaruokaa valmistuu kerralla sen verran paljon, että sillä ratkaisee parhaassa tapauksessa seuraavankin päivän ruokapulman. Moni vuokaruoka ei ole moksiskaan pienestä huilista, vaan päin vastoin ne tuppaavat usein maistumaan ihan yhtä hyviltä seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä.

Kokosin alle blogin parhaat vuokaruoat, joilla ratkaiset kiireisen arjen ruokapulmat.

riisivuoka

Intialainen riisivuoka

Intialaisen kukkakaali-riisivuoan jekku on mausteissa, joita on runsaasti, muttei kuitenkaan liikaa. Makumaailma on pikemminkin lempeän lämmittävä, ei niinkään tulinen. Riisi ja kasvikset muhivat mehevän makoisiksi uunissa, pannulla paistettu härkis sekä cashewpähkinät viimeistelevät kokonaisuuden huippuunsa.

Poimi riisivuoan ohje tästä.

vuokaruoka

Vegaaninen makaronilaatikko

Makaronilaatikko on arjen luottopakki, joka valmistuu näppärästi ja edullisesti soijarouheesta. Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko onnistuu vaivatta myös ilman makaronien keittämistä.

Poimi Vegaanisen makaronilaatikon ohje tästä.

soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko on halpa ja helppo ruoka, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Hissukseen uunissa makeaksi hautunut vuokaruoka on kotiruokien aatelistoa.

Poimi soijarouhe-kaalilaatikon ohje tästä.

vuokaruoka

Nopea gnocchivuoka

Tuorepastahyllystä löytyvistä gnoccheista, tölkkipavuista ja tomaattimurskasta kokoon kasattu helppo ja herkullinen gnocchi-papuvuoka on todellinen arki-illan apuri. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa lähestulkoon yhdessä vuoassa.

Poimi Nopean gnocchivuoan ohje tästä.

vuokaruoka

Tofukiusaus

Helppo ja edullinen savutofukiusaus ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Mainio vuokaruoka valmistuu vähällä vaivalla ja maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Pippurisen tofukiusauksen jekku on kumota vuokaan pari tölkkiä mustapippurilla maustettua kaurakermaa.

Poimi Tofukiusauksen ohje tästä.

vuokaruoka

Uunicurry kukkakaalilla ja kikherneillä

Arvostan arkiruoanlaitossa erityisesti kahta asiaa: tähteiden hyödyntämistä sekä valmistuksen helppoutta. Tämän uunicurryn kohdalla voi vetää rastin molempiin ruutuihin. Mikä parasta, tähän ruokaan saa helposti upotettua ne jääkaapin perälle unohtuneet maustetahnapurkkien tähteet. Melkein mikä tahansa currytahna kelpaa ja aina tulee hyvää!

Poimi Uunicurryn ohje tästä.

vuokaruoka

Helppo Beanit-pastavuoka 

Kotiruokien uusi kunkku ja luultavasti uusi arkiruokasuosikkisi on helppo pastavuoka. Se tehdään valmiista tomaattipastakastikkeesta, pennepastasta ja Beanit-suikaleista – ilman pastan keittämistä.

Poimi Helpon Beanit-pastavuoan ohje tästä.

vuokaruoka

Tortellinivuoka

Tortellinivuoka valmistuu lähes itsekseen ja on pöydässä puolessa tunnissa. Sen ennättää siis mainiosti tehdä työpäivän tai muiden askareiden lomassa tai vaikka kiukkunälän yllättäessä.

Tortellineja ei tarvitse erikseen keittää, ne kypsyvät kuumassa tomaattikastikkeessa itsekseen. Tortellinivuoka on ruoka, jota on helppo tuunata maun mukaan. Välttämättömiä raaka-aineita on vain kolme: tortellinit, mozzarella ja valmis pastakastike.

Poimi tortellinivuoan ohje tästä.

vuokaruoka

Aloo gobi 

Aloo gobi on intialainen peruna-kukkakaalicurry. Paistinpannun sijaan helppo ja edullinen arkiruoka valmistuu uunissa yhden pellin taktiikalla.

Poimi Aloo gobin ohje tästä.

soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus on arkiruokien aatelinen. Helposti ja nopeasti valmistuvasta vuokaruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Peruna-sipulisekoituksen kaveriksi sujautan arrabiata pestokastikkeella maustettua soijarouhetta, jonka mausteista makua pyöristän parilla purkillisella kaurakermaa. Vihervoimaa tuo pussillinen pinattia – pakastimen aarteita sekin. 

Poimi soijarouhekiusauksen ohje tästä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.