Etusivu » Soijarouhelasagne – suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe
|

Soijarouhelasagne – suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe

Soijarouhelasagne on viikonloppuruokien ykkönen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

vegaaninen soijarouhelasagne

Arvostan arkiruoanlaitossa nopeutta ja helppoutta. Viikonloppuna sen sijaan on kivaa hääräillä keittiössä tovi pidempään. Lasagne on täydellinen sunnuntaipäivän ruoka, jolla ratkaisee yleensä myös alkuviikon ruokapulmat.

Soijarouhe on parasta, kun sen paistaa pannulla erikseen mausteiden kanssa ja lisää kastikkeen joukkoon vasta lopuksi. Soijarouhetta käytettäessä ei öljyn ja soijakastikkeen kanssa kannata nuukailla, muutoin lopputulos voi olla varsin valju. Höystin tomaattikastikkeen myös pussillisella babypinaattia. Tuore basilika passaa sekin joukkoon vallan mainiosti.

Jos haluat soijarouhelasagnesta täysin vegaanisen, jätä pinnalle raastettava juusto pois tai korvaa se kasvipohjaisella vaihtoehdolla.

Lisää suosikkivuokaruokia hakusessa? Kokeile blogin arkistosta myös nämä reseptit:

soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne on viikonloppuruokien ykkönen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 20 mins
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Soijarouhe-tomaattikastike

  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • n. 1 dl vettä
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria

Vegaaninen valkokastike

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 7 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl kaurajuomaa
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • täysjyvälasagnelevyjä
  • juustoraastetta tai mozzarellajuustoa viipaloituna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat. 
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike ja hetken päästä vesi pienissä erissä. Hauduttele, kunnes enin neste imeytyy rouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää kattilaan öljyä ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää sitten valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja mausteet. Paista minuutin verran.
  • Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkit pienellä tilkalla vettä ja kaada kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun teet valkokastikkeen.
  • Mittaa pannulle öljy ja jauhot. Kuumenna mutta älä anna ruskistua. Lisää kaurajuoma pienissä erissä koko ajan sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa kuplien välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia, kunnes kastike sakenee ja jauhot kypsyvät. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita tomaattikastikkeeseen huuhdeltu pinaatti sekä soijarouhe. Sekoita niin, että pinaatti painuu kasaan. Mausta kastike maun mukaa suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  • Kerrosta isoon uunivuokaan vuorotellen ensin tomaatti-soijarouhekastiketta, sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja hieman valkokastiketta. Toista pari kerrosta. Säästä suurin osa valkokastikkeesta vuoan pinnalle. Viimeistele lasagne halutessasi mozzarellajuustolla tai juustoraasteella. 
  • Paista lasagnea uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!