Soijarouhelasagne – suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe
Soijarouhelasagne on viikonloppuruokien ykkönen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

Arvostan arkiruoanlaitossa nopeutta ja helppoutta. Viikonloppuna sen sijaan on kivaa hääräillä keittiössä tovi pidempään. Soijarouhelasagne on täydellinen sunnuntaipäivän ruoka, jolla ratkaisee yleensä myös alkuviikon ruokapulmat.
Tykkään tehdä lasagnea kerralla ison vuoallisen. Sen verran työläs ruoka kyseessä on, ettei sen kanssa kannata turhia nuukailla. Ja itse asiassa lasagne kuuluu juurikin niihin ruokiin, joka on melkein parempaa seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Täytettä ja valkokastiketta valmistuu tällä ohjeella iso satsi, sillä lasagnelevyjen välissä saa mielestäni olla ronskisti täytettä. Ja tietysti pinnalle täytyy riittää herkullista valkokastiketta, joka tässä ohjeessa saa juustoisen makuvivahteen ravintohiivahiutaleista.
Soijarouhe on parasta, kun sen paistaa pannulla erikseen mausteiden kanssa ja lisää kastikkeen joukkoon vasta lopuksi. Soijarouhetta käytettäessä ei öljyn, soijakastikkeen tai mausteiden kanssa kannata nuukailla, muutoin lopputulos voi helposti olla varsin valju.
Höystin soijarouhe-tomaattikastikkeen myös porkkanalla sekä pussillisella babypinaattia, jotta lautaselle saa vähän vaivihkaa piilotettua myös aimo annoksen vegeä. Pinnalle asettelin muutaman terttukirsikkatomaatin, jotka paahtuvat uunin lämmössä makeiksi kuin karkki.
Soijarouhelasagne on vegaaninen, kun lisäät pinnalle vegaanista juustoraastetta tai esimerkiksi vegaanisia mozzisviipaleita, jollaisia löytyy esimerkiksi Ilon valikoimasta.
Vuokaruoat ovat arjen ja viikonlopun lemppareita. Jos etsit lisää suosikkivuokaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot reseptit:
- Vegaaninen makaronilaatikko
- Munakoiso-pastavuoka
- Soijarouhekiusaus
- Nuudelipelti
- Tortellinivuoka
- Soijarouhe-kaalilaatikko


Soijarouhelasagne
Raaka-aineet
Soijarouhe-tomaattikastike
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- n. 1 dl vettä
- 1 ps (80 g) babypinaattia
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
Vegaaninen valkokastike
- 4 rkl rypsiöljyä
- 7 rkl vehnäjauhoja
- 7 dl kaurajuomaa
- 1 dl ravintohiivahiutaleita
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 12 kpl (täysjyvä)lasagnelevyjä
- (juustoraastetta tai mozzarellajuustoa viipaloituna)
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike ja hetken päästä vesi pienissä erissä. Hauduttele, kunnes enin neste imeytyy rouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää kattilaan öljyä ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää sitten valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja mausteet. Paista minuutin verran.
- Lisää tomaattimurska ja sokeri. Huuhtele tölkit pienellä tilkalla vettä ja kaada kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun teet valkokastikkeen.
- Mittaa pannulle öljy ja jauhot. Kuumenna mutta älä anna ruskistua. Lisää kaurajuoma pienissä erissä koko ajan sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa kuplien välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia, kunnes kastike sakenee ja jauhot kypsyvät. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita tomaattikastikkeeseen huuhdeltu pinaatti sekä soijarouhe. Sekoita niin, että pinaatti painuu kasaan. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla.
- Kerrosta isoon uunivuokaan vuorotellen ensin tomaatti-soijarouhekastiketta, sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja hieman valkokastiketta. Toista pari kerrosta. Säästä suurin osa valkokastikkeesta vuoan pinnalle. Viimeistele lasagne halutessasi mozzarellajuustolla tai juustoraasteella.
- Paista lasagnea uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.