Etusivu » Tofukiusaus – 3 vinkkiä astetta maukkaampaan arkiruokaan

Tofukiusaus – 3 vinkkiä astetta maukkaampaan arkiruokaan

Tofukiusaus ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo, edullinen ja ennenkaikkea maukas vuokaruoka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

tofukiusaus

Tofukiusaus kuuluu arjen lemppareihin nopeutensa ja helppoutensa vuoksi. Se tehdään mutkia oikomalla vain kourallisesta raaka-aineita ja häpeilemättä puolivalmisteita hyväksikäyttäen. Arkiruoanlaitossa kun kaikki oikopolut ovat enemmän kuin sallittuja. Onneksi maku ratkaisee.

Kokosin alle omat vinkkini valmistukseen.

1. Valitse hyvä ja maukas tofu

Ensimmäinen vinkkini herkulliseen kiusaukseen on maukas tofu. Voit toki käyttää mitä tahansa tofua, mutta itse olen kovin tykästynyt Lidlin valikoimassa olevaan savutofuun, joka on koostumukseltaan mukavan kiinteää ja maultaan muhkean savuinen. Myös Tofumoonin savutofu on mukavan kiinteää ja voimakkaan savunmakuista. SoFinelta puolestaan löytyy valmiiksi suikaloitu savutofu, joka sopii loistavasti kiireiselle tai laiskalle kokille.

2. Tofukiusaus: Makua valmiista ruokakermasta

Kauas ollaan ruuhkavuosien alettua tultu niistä ajoista, kun olin vielä vankasti sitä mieltä, että ”minähän suikaloin omat perunani ja ripautan mausteet suoraan maustepurkeista” tilanteeseen, jossa hehkutan innoissani suikaleperunoita ja valmiiksi maustettuja ruokakermoja.

Tämä tofukiusaus nimittäin todellakin kootaan paitsi valmiista peruna-sipulisekoituksesta, myös viimeistellään parilla tölkillisellä mustapippurilla maustettua kaurakermaa, josta tykkään erityisen paljon myös makaronilaatikon joukossa, vink vink. Maustetun kerman lisäksi ei tarvitakan kuin ripaus suolaa. Yrttejäkin voi toki hienontaa mukaan. Esimerkisi tilli sopii makumaailmaan loistavasti.

tofukiusaus

3. Hauduta kaikessa rauhassa

Kiusausten parhaisiin puoliin kuuluu se, että ne vaativat aktiivista kokkausaikaa vain muutaman hassun minuutin. Niin myös tofukiusaus. Sen sijaan uunissa ne hengailevat vähintään tunnin verran. Tässä ei kannata kiirehitä, vaan ruoka saa rauhassa muhia uunin lämmössä vähintään tunnin verran. Näin kiusauksesta tulee muhevan pehmeää ja pinta saa pientä rapeutta.

Tofukiusauksen voi mainiosti tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, sillä muiden laatikkoruokien tapaan se maistuu ihan yhtä hyvältä seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Jos kaipaat lisää helppoja vuokaruokia arjen iloksi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

tofukiusaus

Tofukiusaus

Tofukiusaus ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo, edullinen ja ennenkaikkea maukas vuokaruoka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 1 hr
Aika yhteensä 1 hr 10 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 kg pakasteperuna-sipulisekoitusta
  • n. 400 g savutofua esim. Jalotofu tai SoFine
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl) kaurakermaa mustapippurilla maustettua
  • 1 tl suolaa
  • (1/2 ruukkua tuoretta tilliä hienonnettuna)

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sekoita kaurakerma ja suola.
  • Kerrosta uunivuokaan vuorotellen perunasuikaleita ja savutofua sekä tuoretta tilliä jos käytät. Kaada kaurakermaseos päälle.
  • Paista savutofukiusausta uunin keskitasolla reilun tunnin verran. Jos pinta ruskistuu mielestäsi liikaa, peitä vuoka paiston loppuvaiheessa foliolla.
  • Anna tofukiusauksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!