Etusivu » Tofukiusaus – 3 vinkkiä astetta maukkaampaan arkiruokaan

Tofukiusaus – 3 vinkkiä astetta maukkaampaan arkiruokaan

Tofukiusaus ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo, edullinen ja ennenkaikkea maukas vuokaruoka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

tofukiusaus

Tofukiusaus kuuluu arjen lemppareihin. Koska tofukiusauksen raaka-ainelista on varsin lyhyt ja vaatimaton, maukkaan kiusauksen salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja huolellisessa maustamisessa. Tässä omat vinkkini parhaaseen tofukiusaukseen.

1. Suikaloi perunat itse


Kovassa kiireessä pakastealtaan suikalepotut ovat helppoja arjen apulaisia, mutta paras tofukiusaus syntyy, kun maltat suikaloida perunat ja sipulit itse valmiiden pakasteperuna-sipulisekoituksien sijaan. Valitse kiinteä tai yleisperuna. Jauhoiset lajikkeet kannattaa säästää muuseja varten.

2. Tofukiusuas: Valitse hyvä ja maukas tofu

Toinen vinkkini herkulliseen kiusaukseen on maukas tofu. Voit toki käyttää mitä tahansa tofua, mutta itse olen kovin tykästynyt Lidlin valikoimassa olevaan savutofuun, joka on koostumukseltaan mukavan kiinteää ja maultaan muhkean savuinen. Myös Tofumoonin savutofu on mukavan kiinteää ja voimakkaan savunmakuista.

3. Tofukiusaus: Makua mausteista

Tämä tofukiusaus viimeistellään parilla tölkillisellä mustapippurilla maustettua kaurakermaa, josta tykkään erityisen paljon myös makaronilaatikon joukossa, vink vink. Maustetun kerman lisäksi ei tarvita kuin pari hienonnettua valkosipulinkynttä sekä ripaus suolaa.

Miehen kanssa tosin kiistaa aiheutti se, kruunataanko tofukiusauksen pinta juustokuorrutteella vai ei. Omaan kiusaukseeni juustokuorrute ei kuulu, mutta jos olet juuston ystävä, mehevä juustokuorrute on varmasti piste iin päällä.

Tofukiusauksen voi mainiosti tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, sillä muiden laatikkoruokien tapaan se maistuu ihan yhtä hyvältä seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Jos kaipaat lisää helppoja vuokaruokia arjen iloksi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

Tofukiusaus

Tofukiusaus ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo, edullinen ja ennenkaikkea maukas vuokaruoka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 1 hr
Aika yhteensä 1 hr 10 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 kg kiinteitä perunoita esim, Nicola
  • 1 iso sipuli
  • TAI 2 ps (à 500 g pakasteperuna-sipulisekoitusta)
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl) kaurakermaa mustapippurilla maustettua
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 150 g juustoa, kuten emmentalia tai vegaanista vaihtoehtoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Pese, kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Kuivaa tofun pinnat ja suikaloi tai paloittele tofut suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  • Sekoita kaurakerma, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola.
  • Kerrosta uunivuokaan vuorotellen perunasuikaleita, sipulisilppua ja savutofua. Kaada kaurakermaseos päälle.
  • Paista savutofukiusausta uunin keskitasolla reilun tunnin verran. Jos pinta ruskistuu mielestäsi liikaa, peitä vuoka paiston loppuvaiheessa foliolla. Pakasteperunasekoitusta käytettäessä paistoaika on hieman lyhyempi.
  • Jos käytät juustoraastetta, lisää se kiusauksen päälle puolessa välissä paistoa. Anna tofukiusauksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!