Etusivu » Spagettivuoka
|

Spagettivuoka

Spagettivuoka valmistuu pienellä vaivalla ja tiskiä säästäen yhden vuoan taktiikalla. Aktiivista kokkausaikaa kuluu viitisen minuuttia, uuni hoitaa loput työt.

spagettivuoka

Spagettivuoka on kuluneen vuoden aikana ollut kokkauslistallani tasaiseen tahtiin. Mainiossa arjen vuokaruoassa ihastuttaa niin vaivattomuus, muunneltavuus kuin makukin. Idea on kypsentää raaka spagetti ja tykötarpeet uunivuoassa mehevän tomaattikastikkeen syleilyssä. Mikä parasta, ruoka on vegaaninen, sillä tuhdin juustokuorrutteen sijaan pinta kruunataan kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista valmistetulla seoksella.

Tätä ruokaa olen tehnyt aina fiiliksen mukaan hieman ohjetta maun ja kaapin sisällön mukaan tuunaten. Yleensä mukana on ollut linssejä tai papuja sekä höysteenä aurinkokuivattuja tomaatteja. Sitten huomasin, kuinka Ruokakonttuuri oli lisännyt omaan spagettivuokaansa valmiita kasvispyöryköitä. Kuinka nerokasta!

Tässä siis oma versioni spagettivuoasta, joka valmistuu ihanasti mutkia oikoen valmista tomaattipastakastiketta, tölkkilinssejä sekä kasvispyöryköitä apuna käyttäen.

spagettivuoka

Yhden vuoan vegeherkku

Aloita ruoan valmistus mittaamalla uunivuoan pohjalle tilkka öljyä sekä raaka spagetti. Sekoita hieman ja kumoa mukaan tomaattipastakastike, linssit sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita sen verran, että kastikkeen ainekset hieman sekoittuvat ja nosta vuoka tämän jälkeen uuniin kypsymään noin 25 minuutin ajaksi.

Täyteläinen maku ilman juustoa

Ruoan kypsyessä ennätät sekoittaa kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista seoksen, joka tuo spagettivuokaan herkullisen juustoisen maun ja ihanaa täyteläisyyttä. Valitse koostumukseltaan paksu kaurakerma, jollainen löytyy esimerkiksi Plantin valikoimasta. Mausteilla saat kuorrutteeseen jujua. Pieni ripaus suolaa sekä ropsaisu valkosipulijauhetta tuovat seokseen makua.

Nosta vuoka uunista, kun spagetti on pehmennyt sen verran, että voit sekoittaa ainekset huolellisesti sekaisin. Käytä apuna kahta haarukkaa ja nostele pasta irtonaiseksi kastikkeen joukkoon. Lisää mukaan myös kasvispyörykät, lusikoi pinnalle kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista valmistettu seos ja asettele lopuksi mukaan muutama terttukirsikkatomaatti paahtumaan. Makeina poksahtelevat pikkutomsut tuovat ruokaan herkullista lisäjujua.

Nosta spagettivuoka vielä toviksi uuniin, jotta pasta kypsyy pehmoisaksi, tomaatit muhivat makoisiksi ja kermaseos saa mukavaa väriä. Parasta spagettivuoka on tovin levättyään ja maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä yön jääkaapissa hengattuaan.

Jos kaipaat lisää arjen helppoja pelastajareseptejä, blogin arkistosta kannattaa käydä kurkkaamassa myös nämä mainiot pasta- ja vuokaruokaohjeet:

spagettivuoka

Spagettivuoka

Spagettivuoka valmistuu pienellä vaivalla ja tiskiä säästäen yhden vuoan taktiikalla. Aktiivista kokkausaikaa kuluu viitisen minuuttia, uuni hoitaa loput työt.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 45 mins
Aika yhteensä 55 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 250 g spagettia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattipastakastiketta esim. yrtti- tai valkosipuli-
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • n. 250 g valmiita kasvispyöryköitä esim. Apetit kasvisjauhis
  • 250 g (terttu)kirsikkatomaatteja
  • 2 dl paksua kaurakermaa esim. Planti Cooking Original
  • 4 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Mittaa laakean uunivuoan pohjalle öljy ja spagetti. Sekoita. Lisää tomaattipastakastikkeet, huuhdellut linssit ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kastikeainekset kevyesti sekaisin. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 25 minuuttia.
  • Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
  • Nosta vuoka uunista ja sekoita pasta sekä kastike huolellisesti sekaisin. Sekoita joukkoon myös kasvispyörykät. Lusikoi pinnalle kaurakermaseos ja aseta pinnalle (terttu)kirsikkatomaatit. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paahda vielä noin 20 minuuttia, kunnes pasta on kypsää, kermaseos saanut hieman väriä ja tomaatit paahtuneet makoisiksi. Anna vuoan levätä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!