Etusivu » Kasvisiskender
|

Kasvisiskender

Kasvisiskender on astetta terveellisempi vegemättö. Tuplasoossi ja rapeaksi ruskistetut pitaleipäkuutiot tekevät tästä salaatista täydellisen.

vegaaninen kasvisiskender

Kasvisiskender on kerrassaan koukuttava vegemättö: yhtä aikaa raikas ja ruokaisa. Annoksen pohjan muodostaa raikas salaattipohja, johon marinoitu punasipuli tuo mukavasti särmää. Päälle kootaan öljyssä rapeaksi paistettuja pitaleipäkuutioita sekä rapsakkaa vegekebabia. 

Tämä ruoka valmistuu kahden kastikkeen taktiikalla. Tomaattinen kastike saa muhia liedellä ainakin vartin verran, valkosipulinen jogurttisoossi valmistuu parissa minuutissa sekoittamalla ainekset yhteen. Vaikka siis ainesosia näyttäisi äkkiseltään olevan vaikka millä mitalla, älä hämäänny. Kasvisiskender valmistuu nopeasti eikä keittiössä tarvitse kauaa hikoilla.

Ohjeeseen otin mallia Hannan sopasta, jossa ruoka valmistetaan letkeästi muurikkapannulla. Ihanaa!

Nappaa lisää inspiraatiota raikkaisiin mättösalaatteihin kurkkaamalla blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegeiskender
kasvisiskender

Kasvisiskender

Kasvisiskender on astetta terveellisempi vegemättö. 
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 200 g vegekebabia esim. Vöner tai Muu Vebab-lastu
  • 2 pitaleipää
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pss jääsalaattia
  • 1/2 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 dl ruukkua ruohosipulia hienonnettuna

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sokeria

Jogurttikastike

  • 2 dl paksua gurttia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Laita punaispuli marinoitumaan. Mittaa punasipuli, suola ja sokeri kannelliseen rasiaan. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi. Sekoita punasipuli etikkaliemeen. Jätä marinoitumaan.
  • Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia ja chiliä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, paprikajauhe, soijakastike, oregano ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia.
  •  Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset yhteen. 
  • Revi jääsalaatti, kuutioi kurkku ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Asettele salaatti, kurkku, tomaatit ja marinoitu punasipulilaakealle vadille.
  • Leikkaa pitaleivät kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista vegekebablastut ja pitaleipäkuutiot öljyssä rapeiksi.Kippaa vegekebablastut ja pitaleipäkuutiot salaattipedille. Lisää päälle tomaatti- ja jogurttikastiketta sekä hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa kasvisiskender heti.

Lue myös nämä:

One Comment

  1. Kiitos taas reseptistä! Tein tätä eilen ja voi veljet oli hyvää. Pääsee vakioreseptien listalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!