Etusivu » Feta-pinaattipasta
|

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta on yksi niistä ruoista, joissa tuntuu olevan taikaa. Miten näin vähistä aineksista voi syntyä jotain näin käsittämättömän hyvää?

feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta on klassikko, joka ei petä. Annoksessa on roppakaupalla vihervoimaa, mutta se ei silti maistu liian terveelliseltä. Suolainen fetajuusto ja loraus kaurakermaa pitävät siitä huolen. 

Kastike valmistuu pastan kiehuessa. Ensin kuullotetaan sipulit, minkä jälkeen pannulle lisätään sulamaan pakastepinaatti. Seuraavaksi on fetan vuoro. Se lisätään pannulle murusteltuna, sillä tarkoitus on, että suolaisen juuston maistaa miedosti joka suupalalla. Suuret kuutiot kannattaa suosiolla säästää salaattia varten. 

Lopuksi mukaan pyöräytetään myös paketillinen tuoretta babypinaattia ja kastike sakeutetaan lorauksella kaurakermaa. Mausteeksi riittää tilkka sitruunamehua ja tarvittaessa joukkoon voi rouhaista myös ripauksen suolaa sekä tietenkin mustapippuria. Feta-pinaattipasta ei kaipaa kummoisempia mausteita maistuakseen mahtavalta.

Itselläni on tapana sekoittaa kastike suoraan keitetyn pastan joukkoon. Siksi valmistan pastakastikkeen yleensä korkeareunaisessa paistokasarissa ja maltan jättää pastaan riittävästi purutuntumaa. Kun keitetty pasta hengaa vielä minuutin pari kuumalla pannulla kastikkeen kera, se jatkaa kypsymistään, jolloin aavistuksen napakaksi keitetty pasta on tarjoiluvaiheessa juuri sopivan kypsää.

Jos kaipaat lisää maukkaita pastareseptejä arkeesi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

fetapasta

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta on yksi niistä ruoista, joissa tuntuu olevan taikaa. Miten näin vähistä aineksista voi syntyä jotain näin käsittämättömän hyvää?
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g täysjyväpastaa esim. fusilli
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
  • n. 1/2 dl kaurakermaa
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi halutessasi

  • pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää pannulle pakastepinaatti ja anna sulaa. Murustele joukkoon fetajuusto. Pyöräytä mukaan myös tuore pinaatti. Sekoita niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  • Notkista kastike tilkalla kaurakermaa. Mausta sitruunamehulla ja maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
  • Viimeistele feta-pinaattipasta paahdetuilla pinjansiemenillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!