Etusivu » Soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus on arkiruokien aatelinen. Helposti ja nopeasti valmistuvasta vuokaruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus on kuluvana vuonna kerran jos toisenkin tuonut helpotuksen kieltämättä varsin hektiseen arkiruokarumbaan. Vartissa uuniin valmistuvasta vuokaruoasta on riittänyt mukavasti syötävää seuraaviksikin päiviksi. Asia, jota arvostan erityisen paljon kiireen keskellä.

Kulunut vuosi on kieltämättä ollut jokseenkin kiireinen. Töitä on riittänyt, josta yrittäjänä olen varsin iloinen. Kesän aikana työrintamalla hiljeni hetkeksi, mutta kiirettä on pitänyt yllä perheemme uusin tulokas, joka on myllännyt arkirutiinit ja aikataulut täysin uuteen uskoon. Aiemman kaltaista kokkaus- ja ruokarauhaa ei siis hetkeen ole ollut, joten ruoan valmistus ja syöminen on pitänyt suunnitella ja ennakoida aivan uudella tavalla.

Kokkaan harvemmin ruokaa pakastimeen, mutta jääkaappiin preppaan mieluusti ruokaa valmiiksi useammaksikin päiväksi. Siksi erilaiset simppelit vuokaruoat ovat olleet suosikkejani kuluneiden viikkojen aikana. Ruokalistalla ovat esiintyneet muun muassa ikisuosikki makaronilaatikko, supersimppeli tortellonivuoka sekä erilaiset kiusaukset. Soijarouhekiusaus on yksi arjen uusista lemppareista.

kiusaus

Mutkia oikoen

Soijarouhekiusaus valmistuu valmiista peruna-sipulisekoituksesta. Joskus muinoin jaksoin olla viitseliäs ja suikaloida perunat ja sipulit itse, mutta kummasti mieli on kuluneiden kuukausien ja vuosien aikana muuttunut. Nyt poimin ilolla valmiin peruna-sipulisekoituksen kaupan pakastealtaasta ja vedän pokkana keittiössä mutkat suoriksi.  

Soijarouhekiusaus – vartissa uuniin

Perunan kaveriksi sujautan arrabiata pestokastikkeella maustettua soijarouhetta, jonka mausteista makua pyöristän parilla purkillisella kaurakermaa. Vihervoimaa tuo pussillinen pinattia – pakastimen aarteita sekin. 

Soijarouhe on parasta, kun sen paistaa pannulla mausteiden kera ja lisää nesteen vasta tovin käryyttelyn jälkeen. Näin rouhe ime itseensä roppakaupalla makua. Vesi kannattaa lisätä pannulle pienissä erissä, kerman voi kipata sekaan veden imeydyttyä rouheeseen. 

Kaikkiaan soijarouhekastikkeen hauduttelu vie aikaa vartin verran, siis juuri sopivasti, että uuni ennättää lämmetä.

Juustosta mehevä kruunu

Soijarouhekiusaus on itsessään vegaaninen ja mehevä arkiruoka, mutta itse tykkään lisätä päälle kerroksen juustoraastetta. Tykkään todella paljon uunissa paahtuneesta juustosta ja jätän harvoin käyttämättä tilausuutta tähän. 

Juustoksi kelpaa perus emmental, mutta kun haluan herkutella, raastan pinnalle kunnon kerroksen parmesaanijuustoa. Toisinaan sekoitan parmesaaniraasteesta ja kuivahtaneista leipämuruista tai pankojauhoista rapsakan kuorrutuksen, jonka lisään perus juustoraasteen sijaan vuoan pinnalle. Pari desilitraa parmesaanijuustoa ja desilitra leipämuruja on omaan makuuni hyvä suhde.

Juuston lisään pinnalle, kun kiusaus on viihtynyt uunissa puolisen tuntia. Tämän jälkeen nostan vuoan uuniin vielä puoleksi tunniksi. Jos soijarouhekiusaus on takoitus syödä heti, annan ruoan vetäytyä vielä vartin verran uunista noston jälkeen. 

soijarouhekiusaus
soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus on arkiruokien aatelinen. Helposti ja nopeasti valmistuvasta vuokaruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 10 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 2 dl soijarouhetta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 3/4 dl arrabiata-pestokastiketta
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia

Lisäksi halutessasi

  • 150 g mieleistäsi vegaanista juustoraastetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna vallkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Paista soijarouhetta ja valkosipuleita pari minuuttia. Lisää soijakastike ja sekoita. Lisää vesi pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka ennättää imeytyä rouheen sekaan ennen uuden lisäämistä.
  • Lisää kaurakerma, pestokastike ja pinaatti. Sekoita ja anna hautua 5-10 minuuttia.
  • Kerrosta peruna-sipulisekoitus ja soijarouhekastike uunivuokaan niin, että vuoan pohjalle ja pinnalle tulee kerros peruna-sipulisekoitusta. Nosta vuoka uuniin ja paista tunnin verran. Halutessasi voit viimeistellä pinnan juustoraasteella. Nosta vuoka uunista noin puolen tunnin paistamisen jälkeen ja lisää juusto. Paista vielä puolisen tuntia, kunnes juusto on saanut kauniin ruskettuneen ja aavistuksen paahteisen värin.
  • Anna soijarouhekiusauksen vetäytyä vartin verran ennen syömistä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!