Etusivu » Munakoiso-pastavuoka
|

Munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka on italialaisen klassikon melanzane alla parmigiana -vuokaruoan ruokaisampi versio. Tässä ruoka, jota juuston ystävä ei voi vastustaa! 

munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka on ehkä parasta, mitä munakoisosta, pastasta ja juustosta voi valmistaa. Herkku hautuu uunissa suussa sulavan meheväksi.

Munakoiso-pastavuoka ei ole pöydässä aivan vartissa, mutta hurjan helpolla sen valmistuksessa kuitenkin pääsee. Ainoa hieman työläämpi vaihe on muakoisojen paahtaminen. Itse annan uunin hoitaa suurimman työn – lämpeneehän se joka tapauksessa vuokaa kypsennettäessä. 

Leikkaa munakoisot noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä vartin verran. Pyyhkäise sitten suolat ja pinnalle tihkunut neste pois ja sivele päälle oliiviöljyä. Munakoisoviipaleet paahtuvat uunin lämmössä vähällä vaivalla ihanan meheviksi. 

Munakoisojen paahtamista lukuun otamatta ruoka valmistuu hurjan helposti. Ainekset sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa muut työt.

munakoisovuoka

Tomaattikastikkeeksi voi valita kaupan suosikkikastikkeen oman maun mukaan: yrttisen, juustoisen tai vaikkapa chilillä terävöitetyn. 

Pastaksi sopivat niin täytetyt tortellinit kuin tuorenauhapastakin. Niiden kanssa kokki pääsee helpolla, sillä kumpaakaan ei tarvitse keittää ennen vuokaan laittamista. Uunissa mehevässä tomaattikastikkeessa hautuessaan ne kyllä kypsyvät syöntikuntoon.

Jos valitset nauhapastan, kääri pastanauhat rullalle ja sujauta tomaattikastikkeen joukkoon. Tortellinit voi sekoittaa suoraan vuokaan muiden ainesten joukkoon eli munakoison, mozzarellajuuston ja valmiin tomaattikastikkeen seuraan. Päälle raastetaan reilusti parmesaanijuustoa, joka paahtuu uunin lämmössä herkuksi.

Munakoison ystävän kannattaa kurkata blogin arkistosta myös nämä reseptit:

munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka on italialaisen klassikon melanzane alla parmigiana -vuokaruoan ruokaisampi versio. Tässä ruoka, jota juuston ystävä ei voi vastustaa! 
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 45 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

 • 1 munakoiso
 • suolaa
 • oliiviöljyä
 • 2 prk (à 400 g ) valmista tomaattikastiketta (esim. arrabiata-maustettua)
 • 1 dl vettä
 • 1 pkt (250 g ) tuorenauhapastaa tai tortellineja (esim. juustotäytteisiä)
 • 1 pkt (125 g ) mozzarellajuustoa
 • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet
 

 • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 • Viipaloi munakoisot noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna itkettyä vartin verran. Pyyhkäise pinnalle tihkunut neste ja sivele päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet pehmoisiksi ja saaneet hieman väriä. Käännä puolessa välissä paistoa.
 • Sekoita tomaattikastike, vesi ja pasta uunivuoassa. Jos käytät nauhapastaa, kääri nauhat sykeröiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Tortellinit voi sekoittaa suoraan tomaattikastikkeeseen. Lisää vuokaan paahtuneet munakoisot ja revitty mozzarellajuusto. Raasta pinnalle parmesaanijuusto.
 • Paahda munakoiso-pastavuoka 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pasta on kypsää.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!