Vegaaniset vohvelit – nopea vohvelitaikina makeana tai suolaisena
Vegaaniset vohvelit taipuvat niin suolaisen kuin makeankin nälkään. Tässä paras vohvelitaikina, jolla paistat elämäsi parhaat vohvelit.

Vegaaniset vohvelit sopivat viikonlopun aamiais- tai brunssipöytään, välipalaksi, herkkuhetkeen tai vaikkapa lounaaksi. Kyllä vain! Täytteitä vaihtamalla vohvelit maustuvat niin suolaisina kuin makeinakin.
Vohvelitaikina: sekoitus, turvotus ja paisto
Olen pitkään etsinyt täydellistä vohvelitaikinareseptiä, jolla paistaisi päältä rapeat ja sisältä suussa sulavan mehevät vohvelit. Ja tässä se vihdoin on. Ohje on moneen kertaan hyväksi havaittu ja puolitoistavuotiaankin ilolla hyväksymä.
Vegaaninen vohvelitaikina on todella helppotekoinen ja siitä paistaa sopivasti neljä muhkeaa, mukavan ruokaisaa vohvelia. Ainekset voi myös helposti tuplata, jos syöjiä on enemmän tai nälkä valtava.
Taikinaa ei ole välttämätöntä paistaa kaikkea kerralla, sillä se säilyy jääkaapissa hyvänä päivän tai kaksikin. Sekoita taikina jääkaappiin valmiiksi jo perjantai-iltana ja paista siitä vegaaniset vohvelit vaikka lauantai- ja sunnuntaiaamun iloksi. Odotellessaan saattaa taikinan ainekset hieman erottua, mutta pieni sekoitus kulhon pohjia myöten ja taikina on jälleen paistovalmis.
Mikä parasta, vohvelitaikina on myös helppo tuunata maun mukaan. Voit lisätä mausteeksi teelusikallisen vaniljasokeria tai vaikka kardemummaa. Suolaisiin vohveleihin sopii puolestaan loistavasti lehtikaali tai pinaatti. Tuore lehtikaali ja pinaatti pyörähtävät taikinan joukkoon parhaiten monitoimikoneella tai vaikka tehosekoittimella surauttaen. Näin myös varmistat, ettei taikinaan jää harmillisia jauhopaakkuja tai muita sattumia.

Vegaaniset vohvelit – mitä täytteeksi?
Vaikka vegaaniset vohvelit ovat jo itsessään makoisia, täytteet nostavat ne tietysti parhaaseen luksusluokkaan. Makeat vohvelit maistuvat perinteiseen tapaan vaikka tuoreiden tai pakastettujen marjojen tai hillon sekä jäätelön kera. Kermavaahtokin sopii tietysti seuraan. Välipalaksi vohveleita voi nauttia vaikka banaanin, paksun gurtin ja vaahterasiirapin kanssa.
Suolaisten vohveleiden täytteeksi puolestaan sopivat erilaiset tahnat, joista vegaaninen tofuskagen on oma ehdoton suosikkini. Kaveriksi sopii myös silmusalaatti, jolla vohveliaterialle saa mukavaa raikkautta ja kepeyttä.

Vinkki: Jos kaipaat lisää ideoita ja inspiraatiota vegaanisten pannareiden, lettujen ja vohveleiden valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Omenapannukakku
- Vegaaninen pannukakku
- Vegaaninen marjapannukakku
- Amerikkalaiset pannukakut vegaanisesti
- Vegaaniset letut
- Pannarimurot
- Vegaaniset rahkaletut

Vegaaniset vohvelit
Raaka-aineet
- 4 dl kaurajuomaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- (80 g babypinaattia/lehtikaalia tai 100 g pakastepinaattia sulatettuna)
Paistamiseen
- vegaanista margariinia
Valmistusohjeet
- Sekoita ainekset yhteen ja anna taikinan turvota 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta ja sivele paistopinnat margariinilla. Lisää kauhallinen taikinaa kerralla ja paista vohveleiksi.
- Tarjoa vegaaniset vohvelit suolaisten tai makeiden täytteiden kera.