Etusivu » Vegaaninen marjapannukakku
|

Vegaaninen marjapannukakku

Vegaaninen marjapannukakku sopii välipalaksi tai herkkuhimon taklaajaksi. Pellillinen pannaria katoaa nopeammin kuin arvaatkaan.

marjapannukakku

Vegaaninen marjapannukakku on suositun pannukakun astetta makoisampi versio. Vegaaninen pannukakku on yksi blogini kaikkien aikojen suosituimmista ohjeista. Ilahduttavaa huomata, että ruudun sillä puolella on muitakin pannarin ystäviä.

Pannukakku on omasta mielestäni hyvä, ellei jopa paras vastaus melkein kaikkeen (ainakin silloin, kun pullaa ei ole tarjolla). Pala pannaria sopii välipalaksi, iltapalaksi ja makeaksi haukattavaksi herkkuhimon iskiessä. Usein nautin pannukakun kanssa hilloa sekä rahkaa, paksua gurttia tai jäätelöä, jos oikein haluan herkutella. Marjoilla rikastettua pannukakkua haukatessa sen sijaan ei muita lisukkeita oikeastaan osaa edes kaivata.

Kaurajuoma on kasvipohjaisista mukamaidoista lempparini, jota käytän lähes kaikkeen. Marjapannaria varten valitsin kuitenkin vaniljalla maustetun soijajuoman, josta valmistuu myös supersuloinen kaurasuurimopuuro. Soijajuoman lempeä täyteläisyys toimi pannarissa marjojen makuparina täydellisesti.

Litran pannaritaikina mahtuu juuri sopivasti syvälle uuninpellille. Vaikka kuinka kuvittelisi, että pellillisestä pannukakkua riittäisi popsittavaa useammaksikin päiväksi, palat tuppaavat hupenemaan pelliltä hetkessä parempiin suihin.

Lettujen ja pannareiden ystävän kannattaa käydä kurkkimassa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

marjapannari

Vegaaninen marjapannukakku

Vegaaninen marjapannukakku sopii välipalaksi tai herkkuhimon taklaajaksi. Pellillinen pannaria katoaa nopeammin kuin arvaatkaan.
3 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 l vaniljan makuista soijajuomaa
  • 1 dl soijajogurttia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 dl marjoja mustikoita ja vadelmia, myös pakastetut käyvät

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vuoraa syvä uuninpelti leivinpaperila.
  • Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää soijajuoma ja -jogurtti sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja varmaista, ettei taikinassa ole jauhopaakkuja. Kaada taikina uuninpellille. Ripottele päälle marjat.
  • Paista marjapannaria uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna marjapannukakun jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

3 Comments

  1. Hei! Millä voisi soijajugurtin korvata? Kävisikö chiamuna esimerkiksi? Kuinka monta niitä korvaisi soijajugurtin tässä ohjeessa? Tai toimisiko joku muu paremmin?

    1. Moi! Kokeilisin ehkä korvata soijajogurtin kaurajogurtilla tai yhdellä soseutetulla banaanilla. En kuitenkaan ole testannut niiden toimivuutta, joten varmaksi en voi luvata 🙂

  2. 3 stars
    Hyvä pohja lähteä muokkaamaan omaan makuun! Itse jättäisin suurimman osan suolasta pois, esim 1/4 tl mielestäni riittäisi. Paistoaika tavallisella, ei kiertoilmauunilla, oli lähempänä 60min kuin 40min, tämä varmasti uunikohtaista.
    Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!