Etusivu » Tofuskagen

Tofuskagen

Tofuskagen on rakastetun klassikon vegeversio, joka ilahduttaa niin illanistujaisten suolapalana, fiinin illallisen alkuruokana, joulupöydässä kuin juhannusjuhlissakin.

tofuskagen

Tofuskagen mukailee klassisen skagenin makumaailmaa, mutta se tehdään katkarapujen sijaan kylmäsavutofusta. Tofu hienonnetaan haarukan avulla pienen pieneksi muruksi ja sekoitetaan kaurafraichen ja majoneesin kera herkulliseksi tahnaksi. Jujua makuun saa tillillä sekä sitruunamehulla.

Viime silauksen tuo vegaaninen, mätiä erehdyttävästi muistuttava merilevävalmiste eli cavi-art, josta muuten valmistuu myös mainio vegaaninen mätidippi.

Tämä helppotekoinen tofuskagen ei vaadi erityisiä kokkaustaitoja, mutta ilahduttaa saletisti vaativampaakin herkkusuuta. Tahnan voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin odottelemaan, sillä se ei ole moksiskaan pienestä odottelusta. Ja sehän on kerrassaan täydellistä, sillä juhlapäivänä on taatusti paljon muutakin valmistetavaa ja puuhtattavaa kuin keittiössä hikoilu.

Kuten esikuvansakin, myös tofuskagen maistuu taivaalliselta makean saaristolaisleivän kanssa. Joulupöydässä vegaaninen skagenröra on lähes pakollinen, mutta tahnasuosikin tarjoilu- ja herkuttelumahdollisuudet ovat kuitenkin ilahduttavan monipuoliset. Tarjoa tofuskagen sipsien dippinä tai vaikkapa trendikkäiden lyttypottujen päällysteenä. Uuniperunan täytteeksikin siitä varmasti on. Tällöin tosin mausteeksi kannattaa lisätä hippunen enemmän suolaa ja tiraus lisää sitruunamehua.

Jos haluat panostaa, tee vegaaninen majoneesi itse kaupan valmiskastikkeen sijaan. Tällä helpolla ohjeella vegemajoneesi surahtaa sakeaksi muutamassa minuutissa ja voittaa kaupan valmisversiot mennen tullen.

Jos olet kaltaiseni tahnafani ja kaipaat lisää makoisia tahna- ja dippireseptejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen skagenröra

Tofuskagen

Vegaaninen skagenröra on rakastetun klassikon vegeversio, joka ilahduttaa niin illanistujaisten suolapalana, fiinin illallisen alkuruokana, joulupöydässä kuin juhannusjuhlissakin.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1/2 dl kaurafraichea
  • 1 pieni pieni punasipuli
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 4-5 rkl sitruunamehua
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Viimeistelyyn

  • cavi-artia vegaanista mätiä

Valmistusohjeet
 

  • Murustele tofu haarukalla hienoksi.
  • Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita tofu, majoneesi, kaurafraiche, tilli, sitruunamehu ja suola. Mausta ripauksella mustapippuria. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Tarjoa tofuskagen esimerkiksi saaristolaisleivän kera vegaanisella merilevävalmisteella eli cavi-artilla viimeisteltynä.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Hei, tekstissä mainitaan että skagen valmistetaan kylmäsavutofusta, mutta reseptissä lukee että maustamatonta tofua käytettäisiin. Oletko testannut näiden kahden eroa, miten vaikuttaa makuun? Eli kumpaa suosittelet?

    1. Hei, ehdottomasti skagen kannattaa tehdä kylmäsavutofusta, siitä tulee juuri sellainen herkullinen savukalamainen maku. Reseptiin on varmaan lipsahtanut maustamaton tofu täysin epähuomiossa, korjaan sen. Kiitos kommentistasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!