Etusivu » Omenapannukakku

Omenapannukakku

Omenapannukakku on syksyinen herkku, piirakan ja välipalan ihana välimuoto. Ripsauta taikinaan kardemummaa ja pinnalle kanelia. Täydellistä!

omenapannukakku

Omenapannukakku maistuu myös perheen pienimmille

Omenapannukakku on loistava vaihtoehto, kun kaipaat tarjottavaksi jotain piirakkaa raikkaampaa herkkua. Syksyinen pannari on vähän kuin välipalan ja jälkiruoan risteytys, jota tarjoan mielelläni maistiaisen myös perheen pienimmälle. Sokerin määrä on nimittäin tässä herkussa varsin maltillinen. Kaneliksi valitsen perinteisen kassiakanelin sijaan lapsiystävällisen ceylonkanelin.

Monta herkkua omenoista

Tänä vuonna olen tehnyt omenoista vähän kaikenlaista: piirakkaa, tuorepuuroa ja sitten tätä ihanaa pannaria, johon saa mukavasti upotettua muutaman pudokkaan. Omaa omenapuuta meillä ei (vielä) ole, mutta äiti onneksi kiikuttaa ovelleni kiitettävän määrän oman puun omppuja. Aivan kaikkea ei todellakaan ennätetä syödä sellaisenaan, joten omenoista tulee loihdittua herkkuja moneen lähtöön.

Omenapannukakku vegaanisena

Omenapannukakku mukailee pannukakun luotto-ohjettani, jota käytän aina vegaanisen pannukakun valmistukseen. Sen juju piilee maustamattomassa soijajogurtissa, joka hyydyttää taikinan syöntikuntoon kananmunien sijaan. Pannariin jogurttia tarvitaan desin verran, loppupurkin voi syödä esimerkiksi pannarin kera tai loihtia siitä vaikka iki-ihanaa vadelmauunipuuroa.

Koska raa’an pannaritaikinan päälle lisätyt omppulohkot olisivat humpsahtaneet uppeluksiin, esipaistoin pannaria sen verran, että sen pinta ehti juuri ja juuri hyytyä ennen omenoiden lisäämistä. Viitisen minuuttia uunin lämmössä riitti. Leikkasin omenat ohuiksi viipaleiksi, kuoria en niitä viitsinyt. Eikä sille ollut tarvettakaan. Kuvassa lohkot ovat sotilaallisessa rivissä, mutta omput voi vallan mainiosti kipata taikinan pinnalle myös sikin sokin suunnilleen tasaiseksi kerrokseksi.

omenapannukakku

Pinnalle maukas kruunu

Pannarin pinnalle ripsautin vielä hitusen sokeria sekä kanelia, kuten suosikkiomenapiirakkaani leipoessanikin teen. Sokeriripaus karamellisoituu uunin lämmössä ihanasti pannarin pinnalle ja kaneli antaa omenoille maukkaan makuparin. Omasta mielestäni ruokalusikallinen sokeria oli aivan riittävä määrä, lisää sinä toinen mokoma, jos kaipaat pannariisi lisämakeutta.

Uunista saapui pian ihana omenapannukakku, joka maistui koko perheelle. Tätä herkkua teen taatusti myös ensi vuonna. Valmistus on mutkatonta ja raaka-aineetkin keittiön tuttuja taviksia.

Onko omenapannukakku sinulle uusi juttu? Jos pannarit ja letut ovat lemppareitasi, suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä makoisat reseptit:

omenapannukakku

Omenapannukakku

Omenapannukakku on syksyinen herkku, piirakan ja välipalan ihana välimuoto. Ripsauta taikinaan kardemummaa ja pinnalle kanelia. Täydellistä! 
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 45 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 l kaurajuomaa
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa esim. Alpro
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 5 pienehköä omenaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. 
  • Sekoita soijajogurtti, rypsiöljy, sokeri ja mausteet kauramaidon joukkoon.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja vatkaa ne huolellisesti kauramaitoseoksen joukkoon. Anna turvota 15 min.
  • Taikinan turvotessa leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  • Kaada pannaritaikina pellille. Paista 5 minuuttia, kunnes pinta on aavistuksen hyytynyt. Levitä pinnalle omenalohkot ja ripauta pintaan sokeria sekä kanelia. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista pannaria uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes kypsää. Pannari on lämpimänä hieman pehmeä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!