Etusivu » Raastettu tofu ja kookosriisi

Raastettu tofu ja kookosriisi

Raastettu tofu ja kookosriisi on nopea, helppo ja herkku arkiruoka. Tällä ohjeella käännät tofuskeptikon pään.

raastettu tofu

Raastettu tofu on ruoka, johon moni on juuri nyt totaalisen hullaantunut. Niin myös minä! Satu Koivisto on kokannut raastetusta tofusta gochujangnuudeleita, minä olen käyttänyt sitä esimerkiksi tacojen täytteenä.

Raastin esiin!

Tätä ruokaa varten kannattaa kaivaa kartioraastin kaapista esiin. Kun tofun nimittäin raastaa raastimen karkealla terällä, paistaa ja sitten vielä maustaa, lopputulos on vertaansa vailla. Tämä nerokas valmistustapa on kääntänyt myös monen tofuskeptikon pään.

Tässä ohjeessa raastetun tofun joukkoon sekoitetaan aasialaisia makuvivahteita: soijakastiketta, valkosipulia ja inkivääriä sekä tujaus chiliä. Uunin sijaan raastettu tofu paahdetaan pannulla, mikä säästää sekä aikaa että sähköä. Täydellistä!

Kookosriisiä kylkeen

Toinen ruoka, jota kokkaan tällä hetkellä toistuvasti, on kookosriisi. Kookosmaidossa keitetty riisi saa mukavasti raikkautta limetinmehusta ja istuu loistavasti myös monien muiden aasialaisvivahteisten ruokien kylkeen. Kookoksen maku on riisissä voimakas, muttei millään tavoin luotaantyöntävä.

Ainakin meidän perheessä kookosriisi on ihastuttanut myös kookokseen kriittisesti suhtautuvan.

Raastettu tofu: Lisukkeilla loppusilaus

Suosittelen lämpimästi molempia ruokia, erityisesti yhdessä, mutta toki myös erikseen. Parivaljakon voi täydentää keitetyillä edamamepavuilla eli vihreillä soijapavuilla, joita löytyy markettien pakastealtaista. Myös aasialainen punakaalisalaatti sopii erinomaisesti tälle aterialle raikkautta tuomaan.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä makoisat reseptit, joilla tofukokkailuihin saa helposti ihan uutta nostetta:

raastettu tofu

Raastettu tofu ja kookosriisi

Raastettu tofu ja kookosriisi on nopea, helppo ja herkku arkiruoka. Tällä ohjeella käännät tofuskeptikon pään. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Inkivääritofu

  • 1 pkt (270 g) tofua
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl ruokosokeria tai esim. fariinisokeria
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2-3 tl sambal oelek chilitahnaa tai maun mukaan muuta mieleistäsi chilitahnaa
  • öljyä paistamiseen

Kookosriisi

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 rkl (ruoko)sokeria
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 1 rkl limetinmehua

Valmistusohjeet
 

Raastettu tofu

  • Kääri tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja aseta painon alle kuivumaan. Raasta kuivunut tofu kartioraastimen karkealla terällä.
  • Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, soijakastike, limetinmehu, sokeri, seesamiöljy ja chilikastike yhteen.
  • Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista tofuraastetta, kunnes se hieman rapeutuu. Lisää maustekastike ja jatka paistamista vielä muutama minuutti, kunnes kastike on hieman karamellisoitunut. Tarjoa raastettu tofu kookosriisin ja halutessasi esimerkiksi keitettyjen edamamepapujen ja punakaalisalaatin kera.

Kookosriisi

  • Mittaa kookosmaito, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi. Laske lämpö ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää ja neste lähes imeytynyt riisiin.
  • Sammuta levy, sekoita kookosriisin joukkoon limetin mehu ja jätä kannen alle muhimaan vielä noin viideksi minuutiksi.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!