Etusivu » Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on yhtä aikaa rennon ronski, tuhdin suklainen ja hempeän kaunis. Nappaa resepti ja vinkit valmistukseen.

vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on maukas, mehevä ja yllättävän helppotekoinen. Muutaman valmistusvaiheen se vaatii, ja tietysti riittävästi aikaa paistuakseen, jäähtyäkseen sekä tekeytyäkseen meheväksi. Varaa siis riittävästi aikaa leivontaan, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Tämä vegaaninen suklaakakkuresepti on alkujaan K-Ruoka -sivustolta ja itselläni kovassa käytössä. Nappaa alta omat vinkkini, joilla leivot elämäsi parhaan vegaanisen suklaakakun.

Vegaaninen suklaakakkupohja – sekoitus, paisto ja valmista tuli

Vegaaninen suklaakakku koostuu kahdesta osasta: mehevästä suklaakakkupohjasta ja täyteläisestä suklaatäytteestä.

Vegaaninen suklaakakkupohja on ihanan helppo tehdä. Sen valmistus on itse asiassa jopa helpompaa kuin perinteisen kakkupohjan, sillä se ei vaadi herkän muna-sokerivaahdon vatkaamista. Taikina syntyy kahden kulhon taktiikalla sekoittamalla yhteen ensin märät, sitten kuivat aineet ja lopuksi vatkaamalla kaikki tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi sähkövatkaimen avulla.

Vegaaninen suklaakkakupohja on ihanan mehevä ja tuhti eikä se lässähdä uunissa kuten perinteinen sokerikakkupohja. Paiston aikana kannattaa kuitenkin olla tarkka, ettet paista sitä liian kuivaksi. Vegaaninen suklaakakku on kypsä, kun se alkaa irrota kakkuvuoan reunoilta. Varmista kypsyys vielä tökkäämällä kakun keskelle tikku. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakkupohja kypsä ja valmis uunista nostettavaksi.

Paistoin kakkupohjan halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisessa irtopohjavuoassa. Voit käyttää myös hieman pienempää vuokaa, mutta huomaa, että paistoaika on tällöin hieman pidempi. Voitele vuoan reunat margariinilla ja jauhota ne halutessasi tummalla, makeuttamattomalla kaakaojauheella, jotta kakku irtoaa vuoasta siististi.

Vegaaninen suklaakakku: Kakun kokoaminen

Vegaaninen suklaakakku kannattaa täyttää paistoa seuraavana päivänä. Anna kakkupohjan jäähtyä paiston jälkeen rauhassa huoneen lämmössä ja siirrä se sitten mieluiten jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Halkaise jäähtynyt suklaakakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Kun kakku on rauhassa jäähtynyt, se ei murene kovin helposti käsittelystä. Halutessasi voit myös pakastaa kakkupohjan ja täyttää sen vasta myöhemmin. Hieman kohmeinen kakkupohja on myös helppo halkaista ja käsitellä. Näppärää, eikö!

Helpointa ja siisteintä vegaaninen suklaakakku on täyttää omassa vuoassaan. Nosta siis pohjaosa takaisin irtopohjavuokaan, kostuta pohja huolellisesti esimerkiksi appelsiinimehulla tai muulla mieleiselläsi nesteellä, esimerkiksi kaurajuomalla tai vaikka Spritella. Ole erityisen tarkka kakun reunojen kanssa, sillä ne tuppaavat kuivahtamaan herkimmin.

Täyte valmistetaan nopeasti vegaanisesta kasvivispistä, sulatetusta tummasta suklaasta sekä kasvipohjaisesta tuorejuuston kaltaisesta valmisteesta. Sekoita suklaasula sekä tuorejuusto ja kääntele sitten joukkoon napakaksi vaahdoksi vatkattu kasvivispi.

Levitä täyte kostutetun kakkupohjan päälle, nosta lopuksi kansipuoli täytteen päälle ja kostuta myös kansi kevyesti. Mehevimmillään vegaaninen suklaakakku on, kun annat sen vetäytyä täytettynä yön yli jääkaapissa

Koristelulla viime silaus

Kaunis koristelu antaa kakulle viime silauksen ja tyylipisteet. Vegaaninen suklaakakku saa olla rennon ronski. Vaahdota tähteelle jäänyt kasvivispi ja napakoita se parilla lusikallisella tuorejuustoa. Mausteeksi riittää tomusokeri sekä ripaus vaniljasokeria.

Marjat tuovat tuhtiin suklaakakkuun raikkautta ja kepeyttä. Käytä mieleisiäsi marjoja tai sesongin parhaita herkkuja. Hempeyttä ilmeeseen tuovat tuoreet yrtit tai syötävät kukat, kuten orvokit.

Vegaaninen suklaakakku – vaihda gluteenittomaan

Tämä vegaainen suklaakakku lukeutuu omiin suosikkeihini myös siksi, että se on helppo valmistaa gluteenittomasti korvaamalla vehnäjauhot simppelisti vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Huomaa kuitenkin, että jauhoseoksissa on hurjasti eroja. Itse käytän lähes aina Semperin vaaleaa finmix -jauhoseosta, jolla vegaaniset kakut onnistuvat niin, ettei eroa perinteiseen huomaa.

Varmista myös, että muut käyttämäsi raaka-aineet sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Esimerkiksi Valio Oddlygood tuotteet ovat gluteenittomia ja muutoinkin varsin laadukkaita. Kasvivispiksi sopii Oddlygood Easy Whipping, tuorejuustoksi esimerkiksi Violifen Creamy -kasvipohjainen tuorejuustovalmiste.

Jos kaipaat lisää reseptejä vegaanisten kakkujen valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku on yhtä aikaa rennon ronski, tuhdin suklainen ja hempeän kaunis. Nappaa resepti ja vinkit valmistukseen.
Valmistelut 1 hour 30 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 2 hours 15 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Vegaaninen suklaakakkupohja

  • 3 1/2 dl kaurajuomaa tarvittaessa gluteenitonta
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa

Voiteluun

  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa
  • 200 g vegaanista tummaa suklaata
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 1/4 dl vaahtoutuvaa kasvivispiä

Kostutus

  • 1 1/2 dl applesiinimehua tai esim. Spritea

Koristelu

  • 1 1/4 dl vaahtoutuvaa kasvivispiä
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vadelmia
  • pensasmustikoita
  • syötäviä kukkia

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
  • Pingota halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja jauhota se kaakaojauheella.
  • Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen jo edellisenä päivänä. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä.
  • Valmista täyte. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustojen joukkoon yhdessä tomusokerin kanssa esimerkiksi sähkövatkaimen avulla. Vatkaa kasvivispi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
  • Kokoa kakku mieluiten käyttämääsi irtopohjavuokaan. Aseta pohjaosa vuokaan ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia tai yön yli.
  • Vatkaa loppu kauravispi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi vispi kakun päälle ja koristele kakku marjoilla ja kukilla ennen tarjoamista.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Hei! Olen allerginen kaakaolle. Voiko sen vain jättää pois vai pitääkö korvata se jollain muulla jauholla?

    1. Heippa! Uskoisin, että kakku onnistuu, kun korvaat kaakaojauheen vastaavalla määrällä perunajauhoja 🙂

  2. Hups, laskin sokerit kyllä kuiviksi aineksi ja ovat nyt jauhojen seass, toivottavasti onnistuu..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!