Etusivu » Amerikkalaiset pannukakut vegaanisesti

Amerikkalaiset pannukakut vegaanisesti

Amerikkalaiset pannukakut onnistuvat mainiosti vegaanisesti. Tarjoa pino pikkupannareita viikonlopun leppoisalla aamiaisella tai herkkuhimon yllättäessä.

vegaaniset pannukakut

Pino pannareita piristää aina. Ja näitä vegaanisia amerikkalaisia pannukakkuja tuleekin kerralla paistettua vino pino. Marjojen, hillon, jogurtin, rahkan tai jäätelön tai vaikkapa banaaniviipaleiden ja vaahterasiirapin kera tarjottuna koossa on herkku vailla vertaa.

Vegaanisten pannareiden kuohkeuden salaisuus piilee kikherneiden säilöntäliemessä eli ihmeliemi aquafabassa, joka vaahdotettuna muistuttaa erehdyttävästi aitoa kananmunan valkuaisvaahtoa. Kuohkeaksi vatkattu vaahto sekoitetaan kasvijuoman ja öljyn kanssa varovasti käännellen kuivien aineiden joukkoon. 

Älä sekoita voimakkaasti, jottei vaahdo laskeudu ja taikina menetä kuohkeuttaan. Tarkoitus on, että ainekset vain juuri ja juuri sekoittuvat. Muista sekoittaa kulhon pohjaa myöten, sillä sinne tuppaa salakavalasti jäämään vielä reilu ripaus jauhoja, vaikka kuinka luulit sekoittaneesi taikinan tasaiseksi. Taikinakaavin eli nuolija, on tähän tarkoitukseen paras apuväline. 

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut voi paistaa tavallisella paistinpannulla. Taikina on sen verran jämäkkää, että se pysyy kyllä mainiosti kasassa. Myös pieni lettupannu soveltuu paistamiseen vallan mainiosti. Taikinaa kannattaa annostella pannulle melko maltillisesti, sillä taikina kohoaa nopeasti pulskiksi pikkupannareiksi.

Jos pannarit ovat sinunkin herkkuasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut vegaanisesti

Amerikkalaiset pannukakut onnistuvat mainiosti vegaanisesti. Tarjoa pino pikkupannareita viikonlopun leppoisalla aamiaisella tai herkkuhimon yllättäessä.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 dl aquafabaa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 dl kasvijuomaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vaahdota toisessa kulhossa aquafaba ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyn kulhon pohjalla.
  • Lisää kasvijuoma, öljy ja vaahdotettu aquafaba kuivien aineiden joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin.
  • Kuumenna öljy pannulla. Paista taikina letuiksi.
  • Tarjoa vegaaniset amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin, marjojen tai banaaniviipaleiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!