Etusivu » Pannarimurot

Pannarimurot

Pannarimurot yhdistävät kaksi aamupalasuosikkia: murot ja pannukakut. Murojen tapaan nautiskeltavat pikkupannarit vaativat hieman vaivaa ja väkerrystä, joten ne sopivat parhaiten kiireettömiin viikonloppuaamuihin.

pannarimurot

Pannarimurot ovat tämän hetken somehitti. Oman versionsa niistä on tehnyt ainakin @anniinaskitchen, @yassumaria ja @hannahurtta.

Hurjan söpöjen, mutta harmillisen työläiden pikkupannareiden idea on paistaa pannaritaikinasta pienen pieniä lettusia, jotka nautiskellaan murojen tapaan mieleisten lisukkeiden kera.

Harvoin innostun vaivaa ja väkerrystä vaativista ruoista, mutta pannarimuroja oli vain pakko päästä kokeilemaan. Ja herkkuahan ne olivatkin tuoreiden marjojen, banaaniviipaleiden sekä vaniljaisen soijajuoman kera nautittuna. Jos sokerihammasta kolottaa kovemmin, kokeile lisukkeeksi hilloa tai vaahterasiirappia.

Jos pikkupannareiden väkertäminen ei sinua innosta, poimi alta pannaritaikinan ohje ja paista siitä vähän isompia lettusia. Ohjeella valmistat nimittäin hurjan hyviä, sopivan pulskia vegaanisia pannareita, jotka pannarimurojen tapaan maistuvat meliherkkujen kera välipalaksi tai viikonlopun luksusaamupalalla.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös:

pannarimurot

Pannarimurot

Pannarimurot yhdistävät kaksi aamupalasuosikkia: murot ja pannukakut. Murojen tapaan nautiskeltavat pikkupannarit vaativat hieman vaivaa ja väkerrystä, joten ne sopivat parhaiten kiireettömiin viikonloppuaamuihin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 1/2 dl kasvijuomaa esim. soija- tai kaurajuoma
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja ja hedelmiä
  • kasvijuomaa

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kasvijuoma ja öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet koko ajan vispilällä sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin.
  • Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä. Purstota taikinasta pieniä nokareita pannulle vieri viereen. Paista taikinasta pikkupannareita. Käännä, kun pinta kuplii ja paista vielä hetki.
  • Tarjoa pannarimurot esimerkiksi tuoreiden marjojen ja hedelmien sekä kasvijuoman kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!