Etusivu » Vegaaninen mutakakku vadelmilla ja lakritsilla

Vegaaninen mutakakku vadelmilla ja lakritsilla

Vegaaninen mutakakku on suklaan ystävän suosikki. Vegaaninen mutakakku on helppo tehdä ja se valmistuu keittiön perusraaka-aineista. Ripaus lakritsia tuo makuun uutta jujua.

vegaaninen mutakakku vadelmilla ja lakritsilla



Minulla on muutama luottokakkuohje, joihin turvaudun aina, kun haluan onnistua takuuvarmasti ja hurmata vaativammankin herkkusuun. Yksi näistä kakuista on vegaaninen mutakakku itse tehdyn jäätelön kera. Tällä yhdistelmällä on vaikea, oikeastaan mahdotonta mennä vikaan.

Mutakakun leipominen on nopeaa ja onnistuu vaivatta myös vegaanisena. Tähän vegaaniseen mutakakkuun uutta jujua tuo ripaus lakritsia. Jos et pidä lakun mausta, korvaa lakritsijauhe yhdellä teelusikallisella vaniljasokeria ja seuraa muutoin ohjetta.

Vegaaninen mutakakku – näin onnistut

Vegaaninen mutakakku on kaikkea muuta kuin vaikea ja vaivalloinen valmistettava. Kaikki tarvittava löytyy, jos ei jo valmiiksi keittiön kaapeistasi, ainakin lähimarketin valikoimista.

Onnistuaksesi sinun ei tarvitse olla mikään jauhopeukalo. Riittää kun sekoitat ainekset yhteen ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kaadat taikinan voideltuun irtopohjavuokaan. Vältä kuitenkin taikinan turhaa sekoittamista, jottei siihen muodostu sitkoa. Nopea pyöräytys puuhaarukalla tai lastalla riittää niin, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja tai sokerikokkareita.

Mutakakun valmistuksessa ainoa kompastuskivi on sen paistaminen. Tarkkaa paistoaikaa on mahdotonta sanoa, sillä uuneissa voi olla suuriakin eroja. Myös vuoan koko vaikuttaa kakun paistoaikaan. Ohjeen mutakakku on leivottu halkaisijaltaan 18 cm kokoiseen kakkuvuokaan. Jos käytössäsi tätä suurempi vuoka, on kakku matalampi ja paistoaika luonnollisesti lyhyempi.

Älä siis luota sokeana ohjeessa annettuun paistoaikaan, vaan tarkkaile kakun kypsyyttä paistoajan lopulla. Vegaaninen mutakakku on valmis, kun se on reunoilta jo kypsää ja kiinteää, mutta keskeltä vielä pehmeän hyllyvää. Tällöin koostumus juuri sopivan ”mutamainen” ja pehmeä. Liian kauan uunissa viipynyt mutakakku on kuivaa, muttei toki pahaa. Reilu pallo jäätelöä ja ronskit raidat lakukastiketta pelastavat tilanteen.

Tarjoiluun jäätelöä ja vadelmia – mitäpä muutakaan

Anna mutakakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja nosta se sitten jääkaappiin vetäytymään. Vegaaninen mutakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja tästä syystä mitä mainioin vierastarjottava. Kakku kestää myös pakastuksen. Nosta se vain ajoissa jääkaappiin sulamaan ja koristele pinta juuri ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla sekä lakukastikkeella.

Kylkeen vielä pallo vaniljajäätelöä ja jalkaan väljävyötäröiset housut. Tätä kakkua nimittäin santsataan!

Psssst! Jos vegaaninen leivonta innostaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku on suklaan ystävän suosikki. Vegaaninen mutakakku on helppo tehdä ja se valmistuu keittiön perusraaka-aineista. Ripaus lakritsia tuo makuun uutta jujua.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl lakritsijauhetta
  • 1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 75 g vegaanista margariinia sulatettuna
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 200 g vegaanista tummaa leivontasuklaata puolet sulatettuna, puolet rouhittuna

Tarjoiluun ja koristeeksi:

  • tuoreita vadelmia
  • lakukastiketta
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele vuoan reunat öljyllä tai vegaanisella margariinilla.
  • Sulata 100 g suklaata yhdessä kulhossa ja margariini toisessa. Rouhi 100 g suklaata.
  • Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sokerit, suola ja lakritsinjuurijauhe. Jos kaakaojauhe on kovin kokkareista, lisää se siivilän läpi sihdattuna. Lisää öljy, kaurajuoma ja sulatettu suklaa. Sekoita nopeasti sekaisin, vältä turhaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu tumma suklaa.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä. Mutakakku on valmis, kun se on kypsynyt pari senttimetriä vuoan reunoilta, mutta on edelleen keskeltä pehmeää ja hyllyvää. Anna mutakakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin vetäytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  • Tarjoile vegaaninen mutakakku tuoreiden vadelmien sekä lakukastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!