Etusivu » Oreokakku – vegaaninen juustokakku ilman liivatetta

Oreokakku – vegaaninen juustokakku ilman liivatetta

Juustokakku ilma liivatetta – onnistuuko? Toki! Oreokakku on vegaaninen juustokakku, joka onnistuu vaikket jauhopeukalo olisikaan.

oreokakku vegaaninen juustokakku ilman liivatetta

Vegaaninen juustokakku valmistuu helposti ja nopeasti. Poimi ohje ja varaudu siihen, että oreokakku katoaa lautaselta viimeistä murua myöten.

Vegaaninen juustokakku ilman liivatetta hyytyy suklaan avulla

Juustokakku on monen lemppari ja varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Liivatteen kanssa väkertäminen voi kuitenkin aiheuttaa jopa pelonsekaisia tunteita eikä eläinperäinen liivate edes sovellu käytettäväksi, mikäli kakun haluaa sopivan myös vegaaniseen ruokavalioon.

Jos liivatteen lisäksi haluaa välttää myös kasviperäisten hyydykeaineiden eli agar-agarin ja Vegegelin kanssa näpertämisen, tässä juustokakku, jonka ohje kannattaa poimia talteen.

Oreokakku on vegaaninen juustokakku ilman liivatetta! Kyllä vain! Sen jekku on sekoittaa joukkoon sulatettua suklaata, joka jääkaapissa jäähtyessään hyydyttää täytteen kiinteään olomuotoon. Vegaaninen juustokakku on koostumukseltaan pehmeä ja vaahtomainen. Ja entä maku? Se on petollisen hyvä!

Maun lisäksi oreokakussa hurmaa valmistuksen helppous. Vegaaninen juustokakku onnistuu varmasti tumpelommaltakin leipurilta. Voit jättää uunin lämmittämättä ja unohtaa kattilat kaappeihin. Tarvitset sähkövatkaimen, pari kippoa sekoitukseen ja suklaan sulattamiseen sekä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan.

Ja mikä parasta, kun juustokakku laitetaan uunin sijasta jääkaappiin jähmettymään, ei edes kakun kypsyyttä tarvitse arvailla.

Oreokakku: tuunaa mausteita, höysteitä ja koristeita – saat sopivan juustokakun joka tilanteeseen

Leivoin oreokakun pieneen, halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Siten juustokakku kohosi korkeuksiin ja oli näyttävä tarjottava jo ihan sellaisenaan ilman kummempaa koristelua. Sinä voit halutessasi käyttää myös suurempaa kakkuvuokaa. Vaikka kakku jää siten hieman matalammaksi, on maku ihan yhtä hyvä.

Oreokakku sai omissa hyppysissäni pinnalleen koristeeksi muutaman mansikan. Yhtä hyvin leivonnaisen voi koristella syötävillä kukilla, muutamalla oreokeksillä tai sulatetusta suklaasta valmistetuilla suklaaraidoilla.

Uutta jujua vegaaninen juustokakku saa paitsi koristeiden avulla, myös mausteita ja keksejä vaihtamalla. Helppo tapa saada kakkuun vaihtelua, on vaihtaa perinteiset oreokeksit esimerkiksi mintun tai mansikan makuisiin.

Oreon sijaan pohjassa voi kokeilla myös perinteisiä Digestive-keksejä, kaurakeksejä tai joulun aikaan vaikkapa pipareita, ja maustaa myös täytteen maun mukaan teemaan sopivaksi. Useimmat Digestive-keksit sopivat vegaaniseen ruokavalioon ja vegaanisten kaurakeksienkin valikoima on kiitettävän kattava.

Jos käytät muita kuin täytekeksejä, lisää hieman sulatetun margariinin määrää, sillä täytekeksien tahmainen täyte pitää keksimurun tukevasti koossa.

Oreoiden sijaan kakun täytteeseen voi sulattaa omaa lempparisuklaata. Jos vegaanisuus ei ole välttämätön vaade, miltä kuulostaisi esimerkiksi Pätkis- tai Geishasuklaajuustokakku. Jos haluat kakusta täysin vegaanisen, vegaanisten suklaiden valikoiman voi tarkistaa esimerkiksi vegaanituotteet.fi -sivustolta.

Pssst! Jos vegaaninen juustokakku on suosikkisi, mutta kaipaat silti lisää ihania herkkuleivonnaisia elämääsi, kurkkaa blogin arkistosta myös:

oreokakku

Oreokakku eli vegaaninen juustokakku

Juustokakku ilma liivatetta – onnistuuko? Toki! Oreokakku on vegaaninen juustokakku, joka onnistuu vaikket jauhopeukalo olisikaan.
Valmistelut 30 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Pohja:

  • 200 g oreo-keksejä tavallisia tai esim. mintun makuisia
  • 50 g vegaanista margariinia esim. sininen Keiju

Täyte:

  • 2 1/2 dl soija- tai kauravispiä
  • 300 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 200 g vegaanista valkosuklaata
  • 100 g oreo-keksejä tavallisia tai esim. mintun makuisia
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet
 

  • Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
  • Murskaa 200 g oreo-keksejä monitoimikoneessa tai pussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi.
  • Leikkaa 100 g oreo-keksejä veitsen avulla rouheeksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  • Vatkaa soijavispi sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi joukkoon oreokeksimurut.
  • Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan pälle. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  • Koristele oreokakku esimerkiksi mansikoilla tai oreokekseillä.

Lue myös nämä:

4 Comments

    1. Vaihda Oreot gluteenittomiin täytekekseihin ja varmista, että myös muut käyttämäsi raaka-aineet ovat täysin gluteenittomia. En ole varma, löytyykö gluteenittomia ja vegaanisia täytekeksejä, mutta tämä kakku onnistuu myös vaikkapa piparkakuista – tosin maku on silloin melkoisen eri 🙂

  1. Onnistuisikohan tämän kakun pakastus ja sulatus juhlapäivänä? Helpottaisi aikatauluja kovasti 🙂

    1. Itselläni ei ole kokemusta tämän kakun pakastuksesta, joten en voi varmaksi sanoa. Yleensä juustokakut kestävät pakastuksen ja sulatuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!