Etusivu » Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkkusuun valinta. Tuhdin suklainen ja tahmea brownie on parasta jäätelön kera nautittuna.

vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkku, joka onnistuu vaikket jauhopeukalo olisikaan. Ainekset sekoitetaan yhteen puuhaarukalla, pärisevät vatkaimet voi unohtaa kaapin perukoille.

Nappaa alta vinkit valmistukseen ja ohje, jolla hurmaat taatusti!

Vegaaninen brownie: Tarkkuutta paistoon

Vaikka taikina valmistuu vaivatta, tarkkuutta kannattaa kuitenkin käyttää viimeistään paistovaiheessa. Brownien ei nimittäin missään tapauksessa kannata antaa hengailla uunissa liian pitkään. Nappaa leivonnainen uunista, kun sen reunat ovat selvästi hyytyneet, mutta sisus on edelleen hyllyvän pehmeä, hieman taikinamainen. Näin brownien koostumus on juuri sopivan tahmainen ja ihanan mehevä, ei kakkumaisen kova. 

Älä hätäile, koostumus jähmettyy kyllä viimeistään jääkaapissa syöntikuntoon.

Leivo tänään , herkuttele huomenna

Toinen vaikea vaihe on odottaminen. Vegaaninen brownie on nimittäin parasta, kun se on ennättänyt ainakin hieman jäähtyä. Näin siitä saa myös leikattua siistimpiä paloja. Suoraan uunilämpimänä sitä ei kannata nauttia.

Omasta mielestäni brownie on parasta vasta seuraavana päivänä levättyään rauhassa yön yli jääkaapissa. Tuhdin suklainen herkku maistuu joko sellaisenaan syötynä tai vaniljajäätelön kera nautittuna. Myös kermavaahto sopii seuraan loistavasti.

Vegaaninen brownie vaatii ronskisti suklaata

Tämä vegaaninen brownie on taatusti tuhti ja herkullisen suklainen. Kaakaojauheella rikastettu taikina on tukevoitettu suklaasulalla ja mukaan on rouhittu vielä ronski kourallinen tumma suklaata sattumiksi.

Vegaanisia suklaita löytyy muuten valtava valikoima ihan lähimarketinkin valikoimasta. Lähes kaikki tummat leivontasuklaat ovat vegaanisia, mutta vegaanisuus kannattaa vielä tarkistaa pakkauksen kyljestä. Tähän brownieen käytin Brunbergin tummaa suklaata, mutta myös esimerkiksi Pandan tumma suklaa sopii sekin loistavasti käytettäväksi.

Kahvilla vai ilman?

Käytin leivontaan taikinan nesteenä vahvaa kahvia, joka korosti mukavasti tumman suklaan makua ja toi leivonnaiseen pienen kahvin vivahteen. Kahvin voi korvata esimerkiksi neutraalin makuisella soija- tai kaurajuomalla. Näin maku on miedompi ja muidenkin kuin kahvikissojen mieleen.

Psssst! Etsitkö lisää makeita vegeleivonnaisia herkutteluun? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaniset browniet ohje

Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkkusuun valinta. Tuhdin suklainen ja tahmea brownie on parasta jäätelön kera nautittuna.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 200 + 50 g tummaa vegaanista suklaata
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vahvaa kahvia tai mieleistäsi kasvijuomaa esim. soija- tai kaurajuoma

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa uunivuoka (n. 20×25 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Sekoita joukkoon sokerit, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kahvi tai mieleisesi kasvijuoma. Kääntele joukkoon 50 g rouhittua tummaa suklaata. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-30 min. Älä paista yli. Vegaaninen brownie on valmis, kun reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen pehmeä. Anna jäähtyä ja tarjoa brownie esimerkiksi vegaanisen jäätelön kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!