Etusivu » Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkkusuun valinta. Tuhdin suklainen ja tahmea brownie on parasta jäätelön kera nautittuna.

vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkku, joka onnistuu vaikket jauhopeukalo olisikaan. Tarkkuutta kannattaa kuitenkin käyttää viimeistään paistovaiheessa. Nappaa leivonnainen uunista, kun sen reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen hyllyvän pehmeä. Näin brownien koostumus on juuri sopivan tahmainen, ei kakkumaisen kova. 

Toinen vaikea vaihe on odottaminen. Vegaaninen brownie on nimittäin parasta, kun se on ennättänyt ainakin hieman jäähtyä. Näin siitä saa myös leikattua siistimpiä paloja. Omasta mielestäni brownie on parasta seuraavana päivänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera nautittuna. 

Tämä vegaaninen brownie on taatusti tuhti ja herkullisen suklainen. Kaakaojauheella rikastettu taikina on tukevoitettu suklaasulalla ja mukaan on rouhittu vielä ronski kourallinen tumma suklaata. Vegaanisia suklaita löytyy muuten valtava valikoima ihan lähimarketinkin valikoimasta. Tähän brownieen käytin Brunbergin tummaa suklaata, mutta myös esimerkiksi Pandan tumma suklaa sopii loistavasti käytettäväksi.

Käytin leivontaan nesteenä vahvaa kahvia, joka korosti tumman suklaan makua ja toi makuun pienen kahvin vivahteen. Kahvin voi korvata esimerkiksi soija- tai kaurajuomalla, jolloin maku on miedompi ja muidenkin kuin kahvikissojen mieleen.

Psssst! Etsitkö lisää makeita vegeherkkuja? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

brownie

Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkkusuun valinta. Tuhdin suklainen ja tahmea brownie on parasta jäätelön kera nautittuna.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 50 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 200 + 50 g tummaa vegaanista suklaata
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vahvaa kahvia tai mieleistäsi kasvijuomaa esim. soija- tai kaurajuoma

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa uunivuoka (n. 20×25 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Sekoita joukkoon sokerit, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kahvi tai mieleisesi kasvijuoma. Kääntele joukkoon 50 g rouhittua tummaa suklaata. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-30 min. Älä paista yli. Vegaaninen brownie on valmis, kun reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen pehmeä. Anna jäähtyä ja tarjoa brownie esimerkiksi vegaanisen jäätelön kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!