Etusivu » Vegaaninen mansikkakakku

Vegaaninen mansikkakakku

Vegaaninen mansikkakakku on mehevä, maukas ja ihanan helppotekoinen kesäleivonnainen. Maista ja ihastu!

vegaaninen täytekakku

Vegaaninen mansikkakakku on helppotekoinen kesäherkku, joka onnistuu vaikka mökkiolosuhteissa. Taikina valmistuu kahden kulhon ja yhden puuhaarukan taktiikalla ilman pöriseviä keittiövälineitä. Kuivat ja nestemäiset aineet sekoitetaan ensin omissa kulhoissaan ja yhdistetään sitten keskenään taikinaksi.

Koska vegaaninen kakkupohja leivotaan ilman vaahdoksi vatkattuja kananmunia, lopputulos on perinteistä sokerikakkupohjaa tiiviimpi, mutta kuitenkin niin ihanan mehevä, ettei kakkupohjan halkaiseminen tai kostuttaminen ole lainkaan välttämätöntä.

Tämä sopii itselleni paremmin kuin hyvin, sillä en välitä runsaasti kermaa pursuavista täytekakuista. Vegaaninen mansikkakakku oli ainakin omalta osaltani myös koristelun osalta yhtä rento ja huoleton kuin taikinan tekeminenkin. Nostelin jäähtyneen kakkupohjan päälle tuorejuustolla tanakoitettua soijavispiä ja kruunasin kakun komealla keolla kesän kypsyttämiä mansikoita.

Jos sinä haluat tehdä perinteisemmän mallisen täytekakun, voit leipoa mansikkakakun halkaisijaltaan 20 cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Jatka kakkupohjan paistamista tovi ohjeessa mainittua pidempään, sillä korkeampi kakku vaatii pidemmän paistoajan. Tarkista kypsyys puutikulla tökkäämällä tikku kakun keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakkupohja kypsä ja valmis uunista nostettavaksi.

Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään, halkaise se ja täytä esimerkiksi mansikkahillolla ja vatkatulla kermalla.

Vastaavasti, jos kaipaat pohjasta ohuempaa torttumaista pohjaa, käytä suurempaa kakkuvuokaa ja paista taikinaa hieman vähemmän aikaa. Itselläni käytössä oli halkaisijaltaan 24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka.

Vegaaninen mansikkakakku ei ole ainoa herkku, jonka mehevästä kakkupohjasta voi ja kannattaa loihtia. Täytteitä ja höysteitä vaihtamalla vegaaninen kakkupohja taipuu myös muiden täytekakkujen pohjaksi.

Etsitkö lisää vegaanista leivottavaa? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen mansikkakakku

Vegaaninen mansikkakakku

Vegaaninen mansikkakakku on mehevä, maukas ja ihanan helppotekoinen kesäleivonnainen. Maista ja ihastu!
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 50 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua tai esim. valkoviinietikkaa

Koristeluun

  • 1 dl soijavispiä
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 5 dl mansikoita

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 160 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita nestemäiset aineet toisessa kulhossa ja yhdistä kuivien aineiden joukkoon.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla tökkäämällä esimerkiksi grillitikku kakun keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakkupohja kypsä ja valmis uunista nostettavaksi. Anna kakun jäähtyä rauhassa mielellään seuraavaan päivään. 
  • Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku. Nostele kerma-tuorejuustoseos kakun päälle. Koristele vegaaninen mansikkakakku mansikoilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!