Etusivu » Soijasuikalewokki
|

Soijasuikalewokki

Soijasuikalewokki on koukuttavan herkku ruoka, johon chilipähkinät tuovat upean makulisän. Kokeile ja ihastu!

soijasuikalewokki

Soijasuikalewokki ei ole wokeista kaikkein mutkattomin valmistettava, mutta niin ihanan makuinen, että pieni vaivannäkö kannattaa nähdä.

Aivan erityisesti pidän tässä reseptissä täysjyvävehnänuudeleista, joissa on tähän ruokaan juuri sopiva koostumus. Nuudeleita keitettäessä on kuitenkin hyvä pitää mielessä sama ykkössääntö kuin pastahommissakin: Älä keitä liian kauan. Vähennä keittoajasta minuutin verran, sillä nuudelit kypsyvät vielä pannulla paistettaessa.

Koska kypsennysvaihe on nopea, kannattaa kaikki valmistella mahdollisimman pitkälle etukäteen: Valmista ensin chilipähkinät, pilko kasvikset ja sekoita kastike. Kypsennä sitten soijasuikaleet sekä nuudelit ja sekoita lopuksi kaikki ainekset pikaisesti paistettujen kasvisten joukkoon.

Kasviksista mukaan sopii paprika sekä sesongin iki-ihana varhaiskaali, jonka talviaikaan voi vaihtaa myös valkokaaliin. Varhaiskaalille riittää todella nopea paisto, mutta paksumpaa valkokaalia kannattaa paistaa muutama minuutti kauemmin. Kasviksiin kannattaa kuitenkin jättää raikkautta ja purutuntumaa.

Chilipähkinät ovat tämän wokin juju. Älä vain vedä mutkia suoriksi ja jätä niita valmistamatta. Niitä popsisi vaikka siltään perjantai-illan leffaherkkuna. Nam!

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä iki-ihanat nuudelireseptit:

soijasuikalewokki
soijasuikalewokki

Soijasuikalewokki

Soijasuikalewokki on koukuttavan herkku ruoka, johon chilipähkinät tuovat upean makulisän. Kokeile ja ihastu!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijasuikalewokki

  • 3 dl soijasuikaleita
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1+1 rkl öljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 paprika
  • n. 300 g keräkaalia tai 1/2 pieni varhaiskaali
  • 150 g vehnänuudeleita
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria tai ruohosipulia

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hoisinkastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl srirachaa
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Chilipähkinät

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl tulista chilijauhetta

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali. Paloittele paprika. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  • Valmista chilipähkinät. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää öljy, soijakastike ja chilijauhe. Paista vielä minuutti. Siirrä syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja jätä odottamaan.
  • Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä 5 minuuttia. Valuta ja puristele huolellisesti kuivaksi.
  • Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja paista soijasuikaleet pinnalta rapeiksi. Lisää seesamiöljy ja soijakastike. Paista vielä minuutti tai kaksi sekoitellen. Siirrä syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi.
  • Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla. Paista paprikaa muutama minuutti. Lisää kaali ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Lisää pannulle soijasuikaleet, keitetyt nuudelit ja kastike. Paista sekoitellen pari minuuttia.
  • Viimeistele soijasuikalewokki tuoreella korianterilla tai ruohosipulilla. Lisää päälle chilipähkinöitä ja tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!